dr.Watson Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 (edytowane) Witam. Nie długo chcę złożyć model T-90 w skali 1:35. I mam problem, czy znacie koledzy jakieś strony sklepów internetowych, gdzie mogę nabyć trochę "towaru" by go ulepszyć? Albo mam pytanie do ekspertów, jaki części mogę zamówić od innych Teciaków a które ma też t-90. chodzi mi o blaszki, linki itp... po prostu wszystko co może podnieść jakość. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 30 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Kupujesz "ulepszacz" Miniarmu? Jeszcze musimy wiedzieć jaki model bierzesz, Tamke, Zvezde vel Dragon, inne twory. Jedno pewne liny powinny być w każdym Teciaku podobne lub takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Zamówiłem w Martoli Zvezde, czy to dobry wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=20897 http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=20155 Panowie z czasem zapewne wytkają błędy. Śledząc tematy można wyczytać że w Zvezdzie są odpowiednie koła (są dwa rodzaje w pudełku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Zamówiłem w Martoli Zvezde, czy to dobry wybór ? zamówiłeś T-90, który mają tam w zapowiedziach ? najwcześniej przy sprzyjających wiatrach ten model pokaże się w końcu tego roku, a czy to dobry wybór ? to będzie jedyny jak narazie wybór jeśli chodzi o model plastikowy w 1:35, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Zamówiłem w Martoli Zvezde, czy to dobry wybór ? zamówiłeś T-90, który mają tam w zapowiedziach ? najwcześniej przy sprzyjających wiatrach ten model pokaże się w końcu tego roku, a czy to dobry wybór ? to będzie jedyny jak narazie wybór jeśli chodzi o model plastikowy w 1:35, O ile będzie bo w zapowiedziach już od kilku lat go zvezda dawała i.... nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 no tak wiem... tak mi też napisali ale po czasie.. W martoli sprzedają jako nowość, na zamówienie, a dopiero potem facet mi odpisał że to daleka przyszłośc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Witaj doktorze. Jeśli mogę to też się wypowiem. Co do terminu wydania T-90 przez Zvezdę to chyba masz już komplet informacji na ten temat -czyli żadnych konkretów. Moje zdanie jest takie, że jeżeli Zvezda planuje zrobić 90-tkę na podstawie (nie)swojego T-72, to będzie to model zaledwie przypominający T-90. Z tego co widać na rysunku zapowiadającym ten zestaw, to będzie to starsza wersja tegoż czołgu (odlewana wieża, stary typ wydechu, tylnej płyty kadłuba i gąsienic). Biorąc pod uwagę cenę jaką Zvezda proponuje, nie należy spodziewać się porządnego modelu. Za niespełna 80 zł model w skali 1:35 nie może być czymś szczególnym. Przepraszam, ale taka jest brutalna prawda... Jeżeli więc interesuje Cię wykonanie na prawdę wiernego modelu T-90, to niestety trzeba zbierać dudki na Miniarm. Musisz się zdecydować na wersję nowszą/starszą i zaopatrzyć się w odpowiednie zestawy żywiczne tej firmy. Jeśli chodzi o podstawę zrobienia 90-tki to ja zdecydowanie polecam model Tamiyi. Lipa jest tylko z kołami, bo albo podkradniesz je ze Zvezdy (bo w Tamiyi jest tylko stary, nie nadający się do użycia ich typ), albo trzeba zamówić je z Miniarmu (są o wiele lepiej wykonane). Ja połączyłem te ze Zvezdy z Tamiyowskimi. I mówię od razu -72-kę od Japończyka też trzeba podrasować (podglądnij warsztat Karola, ja jeszcze tego wszystkiego w tej kwestii nie ogarnąłem ). Wybór więc zależy do Ciebie. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 No i muszę napisać małe sprostowanie. Trafiłem na zapowiedź pudełka T-90 Zvezdy i tam jest narysowana nowsza wersja, czyli T-90a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Zgadzam się, czytałem ten warsztat i ten towar z miniarmu, trochę kosztuje :( dzięki za sugestie i rady , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi