Skocz do zawartości

T-90 waloryzacja

dr.Watson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie długo chcę złożyć model T-90 w skali 1:35. I mam problem, czy znacie koledzy jakieś strony sklepów internetowych, gdzie mogę nabyć trochę "towaru" by go ulepszyć? Albo mam pytanie do ekspertów, jaki części mogę zamówić od innych Teciaków a które ma też t-90. chodzi mi o blaszki, linki itp... po prostu wszystko co może podnieść jakość.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Gość

Zamówiłem w Martoli Zvezde, czy to dobry wybór ?

zamówiłeś T-90, który mają tam w zapowiedziach ? najwcześniej przy sprzyjających wiatrach ten model pokaże się w końcu tego roku,

a czy to dobry wybór ?

to będzie jedyny jak narazie wybór jeśli chodzi o model plastikowy w 1:35,

Zamówiłem w Martoli Zvezde, czy to dobry wybór ?

zamówiłeś T-90, który mają tam w zapowiedziach ? najwcześniej przy sprzyjających wiatrach ten model pokaże się w końcu tego roku,

a czy to dobry wybór ?

to będzie jedyny jak narazie wybór jeśli chodzi o model plastikowy w 1:35,

O ile będzie bo w zapowiedziach już od kilku lat go zvezda dawała i.... nic.

no tak wiem... tak mi też napisali ale po czasie.. W martoli sprzedają jako nowość, na zamówienie, a dopiero potem facet mi odpisał że to daleka przyszłośc...

Witaj doktorze.

Jeśli mogę to też się wypowiem. Co do terminu wydania T-90 przez Zvezdę to chyba masz już komplet informacji na ten temat -czyli żadnych konkretów. Moje zdanie jest takie, że jeżeli Zvezda planuje zrobić 90-tkę na podstawie (nie)swojego T-72, to będzie to model zaledwie przypominający T-90. Z tego co widać na rysunku zapowiadającym ten zestaw, to będzie to starsza wersja tegoż czołgu (odlewana wieża, stary typ wydechu, tylnej płyty kadłuba i gąsienic). Biorąc pod uwagę cenę jaką Zvezda proponuje, nie należy spodziewać się porządnego modelu. Za niespełna 80 zł model w skali 1:35 nie może być czymś szczególnym. Przepraszam, ale taka jest brutalna prawda...

Jeżeli więc interesuje Cię wykonanie na prawdę wiernego modelu T-90, to niestety trzeba zbierać dudki na Miniarm. Musisz się zdecydować na wersję nowszą/starszą i zaopatrzyć się w odpowiednie zestawy żywiczne tej firmy. Jeśli chodzi o podstawę zrobienia 90-tki to ja zdecydowanie polecam model Tamiyi. Lipa jest tylko z kołami, bo albo podkradniesz je ze Zvezdy (bo w Tamiyi jest tylko stary, nie nadający się do użycia ich typ), albo trzeba zamówić je z Miniarmu (są o wiele lepiej wykonane). Ja połączyłem te ze Zvezdy z Tamiyowskimi. I mówię od razu -72-kę od Japończyka też trzeba podrasować (podglądnij warsztat Karola, ja jeszcze tego wszystkiego w tej kwestii nie ogarnąłem ). Wybór więc zależy do Ciebie.

Pozdrawiam!!