ALBERT Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 WITAM. Po X-latach przerwy w modelarstwie (praktycznie zaczynam od nowa) chciałbym zaprezentować na forum niedawno ukończony model. Jest to U-boot typ XXVII B "Seehund" z ICM skala 1:72. Zazwyczaj sklejam samoloty i pancerkę , ale tym razem kolega dostał prezent a ja zlecenie aby go skleić dla niego. Proszę o łagodny wyrok - ale wytknijcie błędy do nauki na przyszłość. Mam nadzieję że udało się wkleić zdjęcia (robię to pierwszy raz). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 31 Maja 2010 Wygląda bardzo przekonująco i jak na pierwszy raz po długiej przerwie - rewelacyjnie Poza tym - witam w naszym skromnym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Szczerze mówiąc, to wygląda jak Seehund jadący przez środek jurajskiej łąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 O rany! Najmocniej przepraszam, bo chyba niechcący zabiłem wątek Naprawdę pierwsze co zobaczyłem, to miniaturowy okręt podwodny sunący przez piaskownice wypełnioną jakąś prehistoryczną łąką, gdzie rośliny były równie wielkie jak zamieszkujące je zwierzaki Sam Seehund jest całkiem fajny i widać, że się starałeś. Jedyne do czego się można ew. przyczepić, to trochę gruba lina (chyba, że to jest podwiązana lina holownicza) i to, że zacieki na okrętach są chyba raczej ciemno-rdzawe za sprawą wody która się tam przelewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 WITAM. Lina rzeczywiście ma służyć do cumowania. Zacieki w rzeczywistości są rdzawe , jednak zdjęcia z powodu pogody robiłem w domu i wyszły za ciemne (nie opanowałem jeszcze dobrze obsługi aparatu) - cały model jest trochę jaśniejszy. Rośliny (drzewa - plastikowe roślinki do akwarium) oczywiście są za grube jednak tylko to znalazłem. Dziękuję za odzew , następnym razem postaram się bardziej. Czekam na dalsze wskazówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Bardzo ciekawy model i oryginalna podstawka.Myslle ze lepiej by sie to zgralo jak by model nie stal na plastikowej podstawce a bezposrednio na "dnie"albo nad "dnem"na przezroczystych ,np patyczkach od lizakow-rozwiazanie tanie proste i slodkie . Co do tej laki wspomnianej przez kolege Mare_K to nie jest tak tragicznie ,wyzuc ta choinke z tylu i z laki zrobi sie dno morskie.A tak po za tym to jak na powrot po dluzszej przerwie to dlamnie fajne i milo jak ktos po latach wraca do starej pasji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kurcze blade mam faze na te podwodne puszki,za miesiąc wracam z emigracji do kraju i mimo rąk pijaka chyba wezmę się za podwodniaki w skali 1/350 Czy mając 28 lat nie jest a późno na zabawę w modelarstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 No fazę masz zdecydowanie, odkopałeś wątek sprzed 3 lat Ja na poważnie zająłem się modelarstwem w chrystusowym wieku. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 No Seehund nareszcie znalazłem idealny model do naśladowania Hociaż go nie mam I tak za niedługo kupuje A co do modelu jest naprawde dobrze wykonany naprawde duża pochfała Szkoda że jeszcze go nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi