Lucas HS Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Witam koledzy! mam taki chytry plan uwalić mojemu Gripenowi statecznik pionowy. Jedyną dokumentacją jaką w tym zakresie posiadam jest taka grafika. Planują uciąć statecznik na wysokości łączenia elementów 75 i 70. Powstaje pytanie. Jak mógł byś połączony statecznik z włókna węglowego do metalowej konstrukcji? Wymyśliłem, że z samolotu mogą wychodzić dwa pręty. To jedyne na co wpadłem. Mogę też uciąć to niżej, dorobić elementy widoczne na ilustracji i pionowe zielone kawałki metalowej konstrukcji przechodzące przez środek, miedzy elementami. I to chyba będzie lepsze rozwiązanie. Czemu? Dodatkowe detale Macie może jakieś zdjęcia tego elementu? Może jakieś sugestie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_Thorz Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Poszperam dzisiaj wieczorem w swoich zbiorach. Może jakies foty z taśmy produkcyjnej znajde do Gryfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Świetnie. Super by było gdybyś wrzucił cokolwiek z produkcji co znajdziesz - własnie taki będzie mój Gripen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Na stronie z której masz ten przekrój jest kilka fotek z produkcji,między nimi jest fragment krawędzi natarcia statecznika u podstawy,choć nie odpowiada na twoje pytanie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Poproszę o linka, bo nie wiem skąd jest mój przekrój, w googlach znalazłem i doszukać się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Dobra Panowie, uciąłem zgodnie z zaznaczoną linią: W powstałą dziurę w kadłubie wkleiłem już kawałki plastiku i wyszlifowałem na gładko, w międzyczasie przewinęło się szlifowanie. Teraz przyjdzie czas na dorabianie duperelków w tym miejscu. I bardzo potrzebuję zdjęć... Na diorce może położę obok statecznik pionowy, ale tutaj z kolei potrzebowałbym kogoś kto zniszczył ten model i kadłuba nie potrzebuje, to bym sobie odciął z niego statecznik. Wiadomo, przy cięciu uważałem na to co mi potrzebne, o reszcie nie myśląc - to był błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Trochę późno,ale może coś się przyda,strona Saab-a szwedzka,np tu początek http://www.saabgroup.com/Air/Gripen/Gripen/Gripen/Technical-specifications/ a o tych fotach pisałem http://www.saabgroup.com/en/Air/Gripen/Gripen-Image-Bank/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Tutaj byłem, ale zdjęć tego czego poszukuję - tam nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi