BEDU Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Siemka To miał być tajny projekt i miałem go pokazać jak go skończę ale co mi tam pokażę go teraz A dokładnie jest to Nissan 350Z z firmy Aoshima w skali 1/24 Wzorowałem się na tym malowaniu: FOTKI mojego modelu: I tu dzisiejsze fotki po nałożeniu kalkomanii i bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Jesteś zadowolony z granic przejść kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 No nie za bardzo ale może jak zrobię polerkę to będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 A co Ci da polerka, jeśli na srebrnym widać poszarpania i ząbki - miejsca gdzie podeszło pod taśme ? Tu pomoże tylko DOT i malowanie od nowa, a nie polerka Nie chodzi o to że lakier ma mały połysk. Chodzi o to, że jest mega poszarpany na przejściach pomiędzy kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Srebrny trzeba było położyć jako ostatni - to kolor, który pokryje Ci każdy inny, więc jest stosowany na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Witam, Moim zdaniem trochę nierówno wykrojone szablony. Tak jakby były wycinane taśmy na modelu. Lepiej byłoby wg mnie na stole wykroić i dopiero obleić. A jak proponujecie wygładzić warstwy ? Mi też tak kiedyś wyszło ;-) Pozdr JJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Do malowania wielobarwnego trzeba zastosować farby o dobrym kryciu - np. Gunze albo GAIA - i zaczynać od jasnych a kończyć na ciemnych. Jako ostatni można dać srebrny gdyż w takich farbach pigment to opiłki aluminium więc są kilkakrotnie większe niż pigment innych farb. Dobrze kryjąca farba da dobry efekt już po pomalowaniu 2 warstw, które nie spowodują tak dużego "schodka" jaki widać na Twoich fotkach. Ale skoro już jest - można spróbować spolerować krawędzie papierem wodnym 2500 lub drobniejszym - trzeba robić to ostrożnie ale da się zrobić. Bezbarwny wyrówna powierzchnię ale nie zlikwiduje widocznego "schodka" - zwłaszcza, gdy będzie się oglądać pod ostrym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Mogłeś wygładzic taśmę maskującą (krawędzie) i przede wszystkim zlikwidowac te poszarpane końcówki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Nie wiem kto chciał by jeździć z takim motywem na dachu, ale musiał by mieć nieźle pojechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Dzisiaj sobie tak siadłem i pomalowałem wnętrze FOTKI: Atu tablica rejestracyjna może być taka ?? Jak to to czy dawać też taką z przodu czy wcale nie dawać z przodu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Witaj, mam wrażenie, że modele robisz na ilość, a nie na jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Wnętrze jakoś nie za bardzo mi się widzi :/ Jakieś poszarpane te linie i jakoś tak dziwnie się ten kontrast układa, jakby nie czerń z bielą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Zacznij malować aerografem to nie będziesz miał problemów przy przejściach. Odrzuć szpraje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Dumo ale tego nissana właśnie aerografem malowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Osz kurde.... to jakim cudem takie różnice powstały, widocznie za dużo farby aalbo za rzadka. Jakich farb używasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Farby samochodowe takie z mieszalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Wybacz, ale... z takimi kolorami to ten wspaniały pojazd wygląda jak zabawka dla Barbie... No i jak już wcześniej koledzy wspominali - poszarpany srebrny lakier... Nie ma to jak robić model w 2 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 tablica rejestracyjna może być taka ?? Literę "F" zastąpiłbym literami "SH" i wtedy pasuje do modelu "jak ulał"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Wypas.Grafiki-miód, kolorki- cud. Ja jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 A z takim projektem nie chciał byś się dołączyć do projektu grupowego? A tak btw. A te felgi co mi tam śmigneły na chwilke w oku to nie Einkel 18 cali? A może jeszcze na ModelCentrum kupowałeś? Jeśli twoje odpowiedzi to tak, to już kurcze chyba wiem, czemu już 3 tydzień nie przychodzi paczuszka z Modelcentrum, mimo iż mieli wszystko mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Czy w tym modelu były blaszki lub metal-stickery na loga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 A te felgi co mi tam śmigneły na chwilke w oku to nie Einkel 18 cali Enkei NT-03 Czy w tym modelu były blaszki lub metal-stickery na loga? To wygląda raczej jak kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Wypas.Grafiki-miód, kolorki- cud. Ja jestem pod wrażeniem. Mamy wnioskować z tej wypowiedzi, że lubisz różowy i Pokemon Style ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Rabbit666 felgi to Enkei NT-03 19'' cali przemekgksw3 niestety blaszek nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi