BEDU Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Siemka To miał być tajny projekt i miałem go pokazać jak go skończę ale co mi tam pokażę go teraz A dokładnie jest to Nissan 350Z z firmy Aoshima w skali 1/24 Wzorowałem się na tym malowaniu: FOTKI mojego modelu: I tu dzisiejsze fotki po nałożeniu kalkomanii i bezbarwnym Cytuj
Lucas HS Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Jesteś zadowolony z granic przejść kolorów? Cytuj
BEDU Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 No nie za bardzo ale może jak zrobię polerkę to będzie lepiej Cytuj
Trucknology Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 A co Ci da polerka, jeśli na srebrnym widać poszarpania i ząbki - miejsca gdzie podeszło pod taśme ? Tu pomoże tylko DOT i malowanie od nowa, a nie polerka Nie chodzi o to że lakier ma mały połysk. Chodzi o to, że jest mega poszarpany na przejściach pomiędzy kolorami Cytuj
koksik750 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Srebrny trzeba było położyć jako ostatni - to kolor, który pokryje Ci każdy inny, więc jest stosowany na koniec. Cytuj
jacek j Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Witam, Moim zdaniem trochę nierówno wykrojone szablony. Tak jakby były wycinane taśmy na modelu. Lepiej byłoby wg mnie na stole wykroić i dopiero obleić. A jak proponujecie wygładzić warstwy ? Mi też tak kiedyś wyszło ;-) Pozdr JJ Cytuj
wuen Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Do malowania wielobarwnego trzeba zastosować farby o dobrym kryciu - np. Gunze albo GAIA - i zaczynać od jasnych a kończyć na ciemnych. Jako ostatni można dać srebrny gdyż w takich farbach pigment to opiłki aluminium więc są kilkakrotnie większe niż pigment innych farb. Dobrze kryjąca farba da dobry efekt już po pomalowaniu 2 warstw, które nie spowodują tak dużego "schodka" jaki widać na Twoich fotkach. Ale skoro już jest - można spróbować spolerować krawędzie papierem wodnym 2500 lub drobniejszym - trzeba robić to ostrożnie ale da się zrobić. Bezbarwny wyrówna powierzchnię ale nie zlikwiduje widocznego "schodka" - zwłaszcza, gdy będzie się oglądać pod ostrym kątem. Cytuj
myeti Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Mogłeś wygładzic taśmę maskującą (krawędzie) i przede wszystkim zlikwidowac te poszarpane końcówki !! Cytuj
przemekgksw3 Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Nie wiem kto chciał by jeździć z takim motywem na dachu, ale musiał by mieć nieźle pojechane Cytuj
BEDU Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Napisano 5 Czerwca 2010 Dzisiaj sobie tak siadłem i pomalowałem wnętrze FOTKI: Atu tablica rejestracyjna może być taka ?? Jak to to czy dawać też taką z przodu czy wcale nie dawać z przodu ?? Cytuj
Diesel fan Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Witaj, mam wrażenie, że modele robisz na ilość, a nie na jakość Cytuj
Rabbit666 Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Wnętrze jakoś nie za bardzo mi się widzi :/ Jakieś poszarpane te linie i jakoś tak dziwnie się ten kontrast układa, jakby nie czerń z bielą Cytuj
Dumo Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Zacznij malować aerografem to nie będziesz miał problemów przy przejściach. Odrzuć szpraje... Cytuj
BEDU Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Napisano 5 Czerwca 2010 Dumo ale tego nissana właśnie aerografem malowałem Cytuj
Dumo Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Osz kurde.... to jakim cudem takie różnice powstały, widocznie za dużo farby aalbo za rzadka. Jakich farb używasz ?? Cytuj
Skinn3r Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Wybacz, ale... z takimi kolorami to ten wspaniały pojazd wygląda jak zabawka dla Barbie... No i jak już wcześniej koledzy wspominali - poszarpany srebrny lakier... Nie ma to jak robić model w 2 dni... Cytuj
wuen Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 tablica rejestracyjna może być taka ?? Literę "F" zastąpiłbym literami "SH" i wtedy pasuje do modelu "jak ulał"... Cytuj
Sandi Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Wypas.Grafiki-miód, kolorki- cud. Ja jestem pod wrażeniem. Cytuj
Rabbit666 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 A z takim projektem nie chciał byś się dołączyć do projektu grupowego? A tak btw. A te felgi co mi tam śmigneły na chwilke w oku to nie Einkel 18 cali? A może jeszcze na ModelCentrum kupowałeś? Jeśli twoje odpowiedzi to tak, to już kurcze chyba wiem, czemu już 3 tydzień nie przychodzi paczuszka z Modelcentrum, mimo iż mieli wszystko mieć Cytuj
przemekgksw3 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Czy w tym modelu były blaszki lub metal-stickery na loga? Cytuj
Skinn3r Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 A te felgi co mi tam śmigneły na chwilke w oku to nie Einkel 18 cali Enkei NT-03 Czy w tym modelu były blaszki lub metal-stickery na loga? To wygląda raczej jak kalki Cytuj
Trucknology Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Wypas.Grafiki-miód, kolorki- cud. Ja jestem pod wrażeniem. Mamy wnioskować z tej wypowiedzi, że lubisz różowy i Pokemon Style ? Cytuj
BEDU Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Rabbit666 felgi to Enkei NT-03 19'' cali przemekgksw3 niestety blaszek nie było Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi