kamil83 Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Ciąg dalszy prac nad figurkami: Poproszę o kilka rad, bo to moje pierwsze figurki. Najbardziej mnie przeraża malowanie twarzy. Może ktoś mi podpowie, jak dobrze pomalować twarze figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Pomalowałem trochę faciaty figurantów. Wg mnie wygląda to kiepsko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 polecam artystyczne oleje (wystarczy siena palona i biała). nanosisz je na akrylowy podkład i delikatnie ścierasz tak, żeby została w zagłębieniach, możesz dololnie ją rozprowadzać uzyskując cienie lub miejsca jasniejsze. a najlepiej pobuszuj po internecie i zobacz jak robią to inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Dzięki Andrzeju za radę. Zrobię wasza figurantom, ale oczy i tak wyszły mi fatalnie. Chyba odpuszczę sobie figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Figuranci pomalowani prawie w 100%. Chyba nie mam serca do figurek. Faciaty nadal wygladają marnie, choć poświęciłem całe przedpołudnie. Czas na zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 można je jeszcze podciągnąć - zapuść brąz Van Dyck w zakamarki munduru, później jak wyschnie potraktuj suchym pędzlem lekko rozjaśnionym kolorem - efekt będzie na pewno lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 Model ukończony: Zapraszam do galerii: viewtopic.php?p=371809#371809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi