duders Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Witam Jakie spraye mozecie mi polecic do maowania samolotow pasazerskich na bialo. Chodzi mi o poklad i biala farbe. Czy mozna pozniej na to nalozyc sidolux pedzlem? Nie mam aerografu stad pytanie. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 spreje Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 WitamJakie spraye mozecie mi polecic do maowania samolotow pasazerskich na bialo. Chodzi mi o poklad i biala farbe. Czy mozna pozniej na to nalozyc sidolux pedzlem? Nie mam aerografu stad pytanie. Dzieki Nie mam doświadczenia w nakładaniu sidoluxu na tak duże powierzchnie więc się nie wypowiem w tym temacie. Jednak jeśli zdecydowałeś się na użycie farb w sprayu to może dla wygody warto by się zastanowić nad zakupem błyszczącego lakieru bezbarwnego także w sprayu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-Boy Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Skoro jesteśmy w temacie o sprayach. spreje Tamiya Razz Na ile modeli wystarczy taki spray. Tak przypuszczalnie. I gdzie taki spray dostać kolor TS-26 Pure White, w żadnym sklepie jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Skoro jesteśmy w temacie o sprayach. spreje Tamiya Razz Na ile modeli wystarczy taki spray. Tak przypuszczalnie. I gdzie taki spray dostać kolor TS-26 Pure White, w żadnym sklepie jej nie ma. Na ile wystarczy to nie wiem bo używam aero. W tym sklepie wydaje się być dostępny: http://www.ww-model.pl/index.php?p3531,tamiya-ts-26-pure-white Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 mi wystarcza na minimum dwa modele. Zależy od wielkości. Mam spraje którymi pomalowałem 4-5 modeli i jeszcze coś tam w nich zostało. Także tylko praktyka sam zobaczysz. Tylko pamiętaj kładź cienką warstwę(Mi dwie cienkie zazwyczaj wystarczaja). Jak dasz za dużo to będziesz mieć paskudne zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-Boy Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 viaroos No właśnie jak malować taką cienką warstwą ? A drugą warstwę malować zaraz po nałożeniu pierwszej czy po wychynięciu pierwszej warstwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 No właśnie jak malować taką cienką warstwą ? Ja to robiłem tak: naciskam spray przed modelem (tak, by na niego nie pryskał), przytrzymuję i szybko przesuwam nad modelem. Ale ja się nie znam, pewnie są lepsze metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi