big buba Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Swietny model Dragona, zrobie ich jeszcze kilka w niedalekiej przyszlosci. To pierwszy raz kiedy uzylem czegos wiecej niz tylko suchy pedzel i wash. Jestem w miare zadowolony z rezultatu chociaz zawsze mozna zrobic cos lepiej. Zdjecia wykonal kolega Erolek ktoremu bardzo dziekuje. Napiszcie prosze co myslicie. Pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 witam! model jak każda pantera jest super , napisz jak ubrudziłeś gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2010 Gaski po kolorach bazowych dostaly porcje washa i pigmentow a nastepnie w niektorych tylko miejscach wash ponownie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 Zapomnialem dodac ze model ma przedstawiac pojazd z 9 Panzer Dyvision zanim zostal wyeliminowany przez dzialo przeciwpancerne 57mm w czasie walk o Langlir. Niestety zdjecia modelu z lewej strony wyszly zbyt przeswietlone. Jak sami widzicie na fotkach mamy problemy z dobrym oswietleniem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Model bardzo mi się podoba - fajna ta zieleń bazowa wyszła, w ogóle malowanie super Brudzenie też wygląda dobrze, ważne że nie przesadziłeś chociaż nie zaszkodziłaby odrobina śniegu na układzie jezdnym zwłaszcza, że styczeń w Ardenach to zima w pełnej krasie P.S. Też zamierzam wykonać pojazd z numerem 121 na wieży (niestety bazą będzie dużo słabszy model Tamiyi) z okresu walk w Ardenach na przełomie 1944/45 r. i na podstawie zdjęć archiwalnych oraz opracowań ustaliłem, że ten pojazd miał inny typ rur wydechowych, charakterystyczny dla wcześniejszych wersji produkcyjnych niż twój model. Nie traktuj tego jako czepianie się tylko bardziej ciekawostkę lub informację dla innych, którzy będą budowali ten konkretny pojazd. sam model jak już pisałem jest świetny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 tak jak piszesz, fotki troche psuja odbiór i przekłamują kolory ale z tego co widze to model jest naprawde elegancki, malowanie swietne, bardzo mi sie podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Powiem krótko. Dla mnie bomba ps. na ostatnim zdjęciu jest taka brązowa skrzyneczka,z boku czołgu czym ją pomalowałeś, bądź zrobiłeś że wygląda jak z prawdziwego drewna? ma taką fajną fakturę jak drewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 Dziekuje za tak pozytywny odzew! W takim razie popelnilem powazny blad z tymi wydechami. Co do zimy i sniegu tez oczywiscie masz racje. Buduje w tej chwili mala scenke na ktorej snieg pojawi sie juz na pewno. Pod wieczor postaram sie wstawic jakas fotke z widokiem lewej strony. Drewno maluje na kolor bazowy a nastepnie wcieram w sloje farbe olejna. Po calkowitym wyschnieciu maluje obdarcia innym odcieniem drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 Fotka lewej strony, niestety jedyna ktora jako tako wyszla. Nad jakoscia zdjec bedziemy z Erolkiem jeszcze pracowac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Kilka nowych, lepszych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Niemiecka pancerka to nie moja bajka, ale od strony odczuć estetycznych podoba się bardzo. Gratuluję udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Dziekuje i ciesze sie ze sie podoba. Widze ze u kolegi jest IS-2 na warsztacie. Ja tez zaczalem dlubac ten piekny czolg ale mam dylemat. Czy jest mozliwe ze Isy ktore wjechaly w lutym 45-ego do Poznania mialy orla po prawej stronie wiezy? Wszystkie fotki ktorymi dysponuje pokazuja lewa strone. Z tego co zauwazylem nie maja tez numerow taktycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Specem od pancerki nie jestem więc proszę nie bić jeśli się pomylę Jeśli mnie oczy nie mylą to jednym z ostatnich zdjęć koła jezdne są na bocznych powierzchniach przetarte od gąsienic. Czy tak jest w rzeczywistości czy to tylko wina fotki? Jeśli wytarcia są to czy wypustki na gąsienicach także nie powinny się błyszczeć świeżym metalem ? Po za tym model bardzo mi się podoba - przetarcia, odrapania, zacieki na pancerzu wyglądają bardzo realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 ładne przybrudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Jeśli mnie oczy nie mylą to jednym z ostatnich zdjęć koła jezdne są na bocznych powierzchniach przetarte od gąsienic. Czy tak jest w rzeczywistości czy to tylko wina fotki? Jeśli wytarcia są to czy wypustki na gąsienicach także nie powinny się błyszczeć świeżym metalem ? Efekt jak najbardziej zamierzony, obrecze na kolach w drugim rzedzie "polerowaly" sie w trakcie jazdy. Taka cecha Panter. Co do zebow to juz niekoniecznie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Świetne wykonanie. Najbardziej przypadły mi do gustu kanistry Szkoda, że to Pantera :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Jeśli mnie oczy nie mylą to jednym z ostatnich zdjęć koła jezdne są na bocznych powierzchniach przetarte od gąsienic. Czy tak jest w rzeczywistości czy to tylko wina fotki? Jeśli wytarcia są to czy wypustki na gąsienicach także nie powinny się błyszczeć świeżym metalem ? Efekt jak najbardziej zamierzony, obrecze na kolach w drugim rzedzie "polerowaly" sie w trakcie jazdy. Taka cecha Panter. Co do zebow to juz niekoniecznie. Pozdrawiam! Dzięki za wyjaśnienie Mam jednak pewne wątpliwości ... Skoro koła się polerowały to chyba jednak o zęby Domyślam się jednak, ze takie polerowanie było niesymetryczne w związku z czym zęby były wypolerowane po tej stronie, której akurat nie widać. Dobrze kombinuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Świetne wykonanie. Najbardziej przypadły mi do gustu kanistry Szkoda, że to Pantera :P Dzieki! A co do Pantery, no coz... mam jeszcze kilka w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Dobrze kombinujesz Slawko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi