ZIO BY NAITT Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Zestaw do zrobienia w tydzień - mnie zajął miesiąc - cóż, lenistwo i atrakcyjna pogoda nie służy modelarstwu. Jak zwykle u mnie model wykonany prosto z pudła, od siebie dodałem podstawowe wyposażenie kabiny pilotów (orczyki, drążki) i kalki (Techmod, Airfix, Tally Ho ...). Zestaw skleja się szybko i łatwo - elementy płatowca ładnie do siebie pasują (jak na model sprzed 30 lat), trochę gimnastyki wymaga oszklenie, a dokładnie okienka przedziału desantu - te zaproponowane przez producenta wystają 1mm poza obrys kadłuba. Problem ten rozwiązałem wykonując szybki za pomocą Humbrolowego Clearfixu. Model przedstawia jedną z "polskich" maszyn z 3 GTS. A tutaj zdjęcie rodzinne z Airspeed Horsa PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Ciekawy, rzadko spotykany model, oryginalna II-wojenna tematyka szybowcowa i odwaga siegniecia po starego froga... Jednym slowem: Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Piękna parka Zio Aż się mi się miło na sercu zrobiło, bo to tak rzadki temat. Sam poluję na Horsę, żeby ją zrobić w malowaniu z Market-Garden rzutu szybowcowego naszej Brygady Spadochronowej. Może teraz pomyślisz o Hamilcarze no i Waco do kompletu (co prawda amerykański krewny, ale zawsze rodzina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Dziękuję za dobre słowo. Korniku, Horsę można obecnie nabyć bez większych problemów - zestaw Airfixa to stary dobry zestaw Italeri. Hamilcara owszem, bardzo chętnie popełnię i to nawet w obydwu wersjach, co by tylko żywice od Planet Models tańsze i dostępniejsze były. Za Waco Hadrian podziękuję, no chyba że znajdę kwity że nasi na nich latali. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi