Zderzak Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Rama czeka na przetarcia, więc wziąłem się za nadwozie. Czas biegnie nieubłaganie, a zostało jeszcze sporo roboty. Na początek zaczęte fotele w fazie malowania: Maska. Widoczne dorobione żarówki świateł oraz siatka LionRoara za atrapą chłodnicy. No i zabawa z wycieraczkami (musiałem robić zdjęcia przez lupę ): Dodane inne blaszki: Widać stare wycieraczki Tamiyi: Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam! Strasznie pusto w tym temacie, no ale trzeba ciągnąć dalej ten monolog. Tym razem udało mi się pomalować zewnętrzną stronę drzwi i przykleić kalkomanie. Warto wspomnieć, że cyfry i litery proponowane przez Italeri są zdecydowanie za wysokie. W przypadku próby ich umieszczenia na drzwiach typu X, niemożliwe byłoby ich prawidłowe umiejscowienie. Moje napisy są o ok 1mm niższe, dzięki czemu zajmują proporcjonalnie tyle samo miejsca, co prawdziwe numery rejestracyjne namalowane na drzwiach HMMWV. Następna w kolejce do przeróbek była rama okienna i mocowania lusterek z dedykacją dla Kuby No i znowu makro oszpeca ;) Do każdego mocowania doszły po 2 blaszki i 6 śrub. Pozdrawiam Konrad! P.S. Literki B zrobione z cyferek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam! Niestety nie udało mi się skończyć Humvee przed 1 września :( Liczne wyjazdy i inne wydarzenia spowodowały, że budowa M1025A2 przeciągnie się na kilka jeśli nie kilkanaście najbliższych tygodni. Powracamy bowiem do szarej rzeczywistości, jaką jest nauka w liceum. Dlatego też dalsze prace będą prowadzone zapewne jedynie w piątek i sobotę, ale mam nadzieję, że uda mi się dokończyć moją replikę do końca września ;) Przed dłuższą przerwą pokażę Wam kilka fotek. Wiele elementów przyłożonych tylko do przymiarki. Stąd też podest strzelca leży krzywo. Mam nadzieję, że ciepło przyjmiecie efekty mojej pracy i docenicie mnóstwo dodatkowych elementów, które musiałem przerobić, dorobić, a także usunąć :shock: 8-) Uwaga! Kolory wyszły przekłamane (efekt robienia zdjęć podczas burzy). I to na tyle: Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Witam! Po długiej przerwie monologu ciąg dalszy.Dzisiaj postanowiłem pobawić się z wewnętrzną stroną dachu mojego ulubionego HMMWV. W rzeczywistości wygląda według mnie bardzo dobrze, na zdjęciach makro wyciągnęło to i tamto. Starałem się odwzorować każdy niezbędny detal, jak wyszło, oceńcie sami: A teraz hit wieczoru, zamierzam skończyć ten model do nowego roku Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Jedna z ostatnich aktualizacji. W zasadzie tak już zostanie, dodam pasy bezpieczeństwa i biorę się szybko za malowanie. Prosiłbym o szybkie uwagi, gdyż za kilkadziesiąt minut niewiele będzie można poprawić Zaczynam kolorowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 No to u mnie podobnie mają się sprawy z M1025A2: Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Coś mi sie widzi, że nie tylko ja na ostatnią chwilę zostawiłem kończenie modelu konkursowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 No ciężko będzie, ale do terminu konkursu powinny znaleźć się już ostateczne zdjęcia galerii. Jak nie, wystartuję z innym lub z nieskończonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2010 Fotka na zachętę. Zaraz biorę się za poprawki malarskie. Problem mam też z wybraniem washa, a dokładniej jego ciemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Jakby ktoś kiedyś przeglądał warsztat i zastanawiał się czy model doczekał końca, poniżej wrzucam link do galerii: KLIK Wcześniej jakoś o tym zapomniałem, także zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi