Skocz do zawartości

[HUMVEE] M1025A2 z OSPWL Wędrzyn - Tamiya 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rama czeka na przetarcia, więc wziąłem się za nadwozie. Czas biegnie nieubłaganie, a zostało jeszcze sporo roboty.

Na początek zaczęte fotele w fazie malowania:

DSC09029.jpg

Maska. Widoczne dorobione żarówki świateł oraz siatka LionRoara za atrapą chłodnicy.

DSC09028.jpg

No i zabawa z wycieraczkami (musiałem robić zdjęcia przez lupę ):

DSC09022.jpg

DSC09023.jpg

DSC09024.jpg

Dodane inne blaszki:

DSC09025.jpg

Widać stare wycieraczki Tamiyi:

DSC09026.jpg

Pozdrawiam Konrad

Napisano

Witam!

Strasznie pusto w tym temacie, no ale trzeba ciągnąć dalej ten monolog.

Tym razem udało mi się pomalować zewnętrzną stronę drzwi i przykleić kalkomanie. Warto wspomnieć, że cyfry i litery proponowane przez Italeri są zdecydowanie za wysokie. W przypadku próby ich umieszczenia na drzwiach typu X, niemożliwe byłoby ich prawidłowe umiejscowienie. Moje napisy są o ok 1mm niższe, dzięki czemu zajmują proporcjonalnie tyle samo miejsca, co prawdziwe numery rejestracyjne namalowane na drzwiach HMMWV.

DSC09044.jpg

DSC09046.jpg

Następna w kolejce do przeróbek była rama okienna i mocowania lusterek z dedykacją dla Kuby No i znowu makro oszpeca ;) Do każdego mocowania doszły po 2 blaszki i 6 śrub.

DSC09039.jpg

DSC09040.jpg

DSC09041.jpg

Pozdrawiam Konrad!

P.S. Literki B zrobione z cyferek 8

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!

Niestety nie udało mi się skończyć Humvee przed 1 września :( Liczne wyjazdy i inne wydarzenia spowodowały, że budowa M1025A2 przeciągnie się na kilka jeśli nie kilkanaście najbliższych tygodni. Powracamy bowiem do szarej rzeczywistości, jaką jest nauka w liceum. Dlatego też dalsze prace będą prowadzone zapewne jedynie w piątek i sobotę, ale mam nadzieję, że uda mi się dokończyć moją replikę do końca września ;)

Przed dłuższą przerwą pokażę Wam kilka fotek. Wiele elementów przyłożonych tylko do przymiarki. Stąd też podest strzelca leży krzywo. Mam nadzieję, że ciepło przyjmiecie efekty mojej pracy i docenicie mnóstwo dodatkowych elementów, które musiałem przerobić, dorobić, a także usunąć :shock: 8-) Uwaga! Kolory wyszły przekłamane (efekt robienia zdjęć podczas burzy).

DSC09093.jpg

DSC09094.jpg

DSC09098.jpg

DSC09099.jpg

DSC09101.jpg

DSC09102.jpg

DSC09105.jpg

DSC09106.jpg

DSC09107.jpg

DSC09108.jpg

DSC09110.jpg

DSC09111.jpg

DSC09113.jpg

DSC09114.jpg

DSC09115.jpg

I to na tyle:

pok.gif

Pozdrawiam Konrad

• 3 months later...
Napisano

Witam!

Po długiej przerwie monologu ciąg dalszy.Dzisiaj postanowiłem pobawić się z wewnętrzną stroną dachu mojego ulubionego HMMWV. W rzeczywistości wygląda według mnie bardzo dobrze, na zdjęciach makro wyciągnęło to i tamto. Starałem się odwzorować każdy niezbędny detal, jak wyszło, oceńcie sami:

DSC09352.jpg

DSC09355.jpg

DSC09356.jpg

DSC09354.jpg

DSC09353.jpg

A teraz hit wieczoru, zamierzam skończyć ten model do nowego roku

Pozdrawiam Konrad

• 2 weeks later...
Napisano

Jedna z ostatnich aktualizacji. W zasadzie tak już zostanie, dodam pasy bezpieczeństwa i biorę się szybko za malowanie.

DSC09499.jpg

DSC09500-1.jpg

DSC09502.jpg

DSC09503.jpg

DSC09504.jpg

DSC09505.jpg

DSC09506.jpg

DSC09508.jpg

DSC09509.jpg

DSC09501.jpg

DSC09498.jpg

Prosiłbym o szybkie uwagi, gdyż za kilkadziesiąt minut niewiele będzie można poprawić Zaczynam kolorowanie

Napisano

Coś mi sie widzi, że nie tylko ja na ostatnią chwilę zostawiłem kończenie modelu konkursowego

Napisano

No ciężko będzie, ale do terminu konkursu powinny znaleźć się już ostateczne zdjęcia galerii. Jak nie, wystartuję z innym lub z nieskończonym.

Napisano

Jakby ktoś kiedyś przeglądał warsztat i zastanawiał się czy model doczekał końca, poniżej wrzucam link do galerii:

KLIK

Wcześniej jakoś o tym zapomniałem, także zapraszam