dzidas71 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Witam.W przerwie między pojazdami zabrałem sie za Swordfish-a 1:72 Revell.Temat fajny,choc ewidentnie to Matchbox! Nawet na ramkach widac zamazane Made in England . Choc wypraski pewnie niewiele młodsze odemnie,skleja sie niezle.Szkoda tylko,że w tej skali nie ma żadnych dodatków do niego.Chciałbym wykonac wersję Mk I w malowaniu z ataku na Tarent,ale niestety nie znalazłem żadnych materiałów.Może ktos coś ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Może lektura tej stronki i odnośniki na niej zawarte coś ci pomogą... http://www.fleetairarmarchive.net/aircraft/swordfish.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Jak chcesz zrobić Mk.I to musisz wyciąć dłuższą kabinę. Zobacz sobie na zdjęciu tego modelu wodnopłata. Matchbox proponował po prostu Mk.III w którym pod baldachimem było wyposażenie radarowe. Zobacz na tej fotce: http://www.cybermodeler.net/aircraft/swordfish/images/dux_sword_10.jpg Przeróbka jest prosta bo masz zaznaczone linie cięcia na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Ok. Wyciąć to faktycznie nie problem,tylko co z wnętrzem? Szukałem i zadnych dodatków do 1:72 nie znalazłem.Po wycieciu ,odsłonie jeszcze bardziej wnętrze ,które jest w tym modelu nadwyraz łyse.Co by tu z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Wstaw ludków, dorób troszkę bambetli, będzie gites. Pamiętaj tylko, że w ataku na Tarent lecieli chyba po dwóch a nie trzech. I nie wiem czy w kabinie nie mieli dodatkowego baniaka z paliwkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi