polch Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Ładnie się prezentuje, mnie daleko do takiego malowania Pytanie mam odnośnie mg, czy kolba nie powinna być czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 przyznam sie ze nie znam sie na pukawkach recznych i ten karabin pozyczony od tigera tamki pewnie nie jest w pelni poprawny ale kolbe akurat ma drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Kolba i rękojeśc powinny byc drewniane. Poza tym elegancko się tygrysek z figurantem prezentuje. Masz już imię dla dowódcy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 dowódcą 112 był Uscha. Cap ; ) imienia nieznaju. kurde, rękojeść też? to pewne? moge prosic jakies zdjecia potwierdzające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Kolba faktycznie drewniana, ale chwyt z bakelitu, przynajmniej takie zdjęcia znalazłem. O ile to mg 34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Jeśli chodzi o rękojeśc no to w mg 34 była koloru czarnego (z jakiegoś tworzywa) a w mg 42 miała drewniane nasadki na bokach. Zdjęcie mg42: http://free.of.pl/m/mktos/MG42.php i mg34: http://free.of.pl/m/mktos/MG34.php Tylko nie wiem jaki jest w tygrysku zamontowany. Ale w zasadzie to jest szczegół, więc nic się strasznego nie dzieje. Tygrys piękny i to jest ważne:piwo: Ale gdybyś czasami zapomniał bezpiecznika to bym ci tego nie darował Jest bezpiecznik ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 zdjecie mi sie nie wyswietla ale ja znalazlem takie no ok, czyli teraz juz wiem ze jest pomalowany dobrze ale lufe mam od czapy, tylko nie mam sumienia go juz odrywać, wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba007x Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Z moich wiadomości wynika że kolba owszem w niektórych egzemplarzach była drewniana( zazwyczaj była z bakielitu) ale okładki rękojeści były zawsze z bakielitu. Albo czarne albo ciemnobrązowe. PS. Lufa jest poprawna jeśli chodzi o wersję czołgową. Ona miała właśnie mniejszą liczbę dziur w płaszczu ponieważ i tak była schowana w jarzmie. Na tym zdjęciu drugi od lewej. Edytowane 16 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 Ale gdybyś czasami zapomniał bezpiecznika to bym ci tego nie darował Jest bezpiecznik ??????? A można jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Bezpiecznik to jest taki mały przełączniczek, który w jednym ustawieniu blokuje spust, że nie da się strzelac, a w drugim umożliwia strzelanie. Ale to to jest taka pierdółka że szkoda gadac . Było to efekt chwilowego zbyt dobrego humoru, tak więc ..... Aha czytając twój warsztat trafiłem na pytanie czy bmw r12 mogło byc używane w Normandii?? Wydaje mi sie że lepiej by pasował r75 bo produkcję r12 zakończono chyba w 1942 a Normandia to 1944. Z drugiej strony motocykl to nie samochód, nie był używana do ciągnięcia przyczep, pojazd do ewakuacji rannych z pola walki czy ochrona przed pociskami. Z tego powodu wydaje mi się że r12 mogły śmiało śmigac po Normandii. Do tego fakt że BMW zawsze robiło cholernie dobre pojazdy (motocykle tej firmy to sa już kultowe) i nie psuły się po paru set kilometrach przebiegu. Podsumowując, moim skromnym zdaniem, możesz spokojnie stawiac r12 u boku tygryska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 Bezpiecznik to jest taki mały przełączniczek, który w jednym ustawieniu blokuje spust, że nie da się strzelac, a w drugim umożliwia strzelanie.Ale to to jest taka pierdółka że szkoda gadac . Było to efekt chwilowego zbyt dobrego humoru, tak więc ..... Aha czytając twój warsztat trafiłem na pytanie czy bmw r12 mogło byc używane w Normandii?? Wydaje mi sie że lepiej by pasował r75 bo produkcję r12 zakończono chyba w 1942 a Normandia to 1944. Z drugiej strony motocykl to nie samochód, nie był używana do ciągnięcia przyczep, pojazd do ewakuacji rannych z pola walki czy ochrona przed pociskami. Z tego powodu wydaje mi się że r12 mogły śmiało śmigac po Normandii. Do tego fakt że BMW zawsze robiło cholernie dobre pojazdy (motocykle tej firmy to sa już kultowe) i nie psuły się po paru set kilometrach przebiegu. Podsumowując, moim skromnym zdaniem, możesz spokojnie stawiac r12 u boku tygryska. Pozdrawiam Bo wiesz, jakby sie okazalo ze naprawde czegos istotnego nie ma to czulbym sie z tym zle co do tej BMki to jeszcze daleko do jakiegokolwiek stawiania modelu na podstawce, narazie koncze figurki do niego i trafii do galerii niedlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 skończyłem załogę, są to moje pierwsze figurki wogóle więc dopiero zaczynam w tym temacie. Najpierw rzut ogólny oczu nie malowałem bo nie czułem sie na siłach, tylko olejna washe na twarz, ogolnie jestem zadowolony ze sprobowałem, figsy tristara z tego zestawu może nie sa najlepsze ale niezle się wkomponowały w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi