Jump to content

Kawanischi N1K1-J Shiden 1/48 Otaki czyli chodźmy na bazary.

Paranoid
 Share

Recommended Posts

Jakiś czas temu zupełnie przez przypadek wybrałem się na lokalny "bazar" . Właściwie to nawet to nie po to tam szedłem ale gdy kiedyś przeczytałem topic Marwawa także postanowiłem odwiedzić stoisko ze starzyzną - wszakże ciekawe rzeczy mozna zawsze znaleźć.

Stoisk jak zwykle zresztą było trochę a i czego tam nie było . "Stare dziadki" oferują dosłownie wszystko , od śrub i nakrętek róznych rozmiarów , maści z kota wtf? , tygrysków , różnych książek , śrubokrętów i narzędzi stolarskich oraz pism i filmów o jakże enigmatycznych tytułach , które wskazywały okładkami na doglębne omówienie relacji międzyludzkich

Przeczesawszy dużą część stoisk coś rzuciło mi się w oczy . Podeszłem do gościa i w zapytawszy się o cenę wiedziałem , że to średniej wielkości pudełko będzie moje . Gościu chciał dychę - dychę też dostał . Mogłem się niby targować ale skoro coś takiego dorwałem to czemu nie . Model powędrował ze mną do domu . Nie przyglądałem mu się na bazarze zbyt długo ale wygląda w porządku .

Oto co kupiłem :

af7fc3da00ec2abbm.jpg

8825edbf864ef3c4m.jpg

6ac783db816ded6fm.jpg

c0d943f66e1a9185m.jpg

73c131d08875c70am.jpg

cab115680cedf1cem.jpg

f4beefedf33eee7am.jpg

d1b64937d8c14c6cm.jpg

f07821bfd2b3b9a4m.jpg

a0792164184654c1m.jpg

34644978488d6814m.jpg

9d3790d9359f7759m.jpg

712914792f170b3am.jpg

373de869e54861d8m.jpg

ef1d387800145057m.jpg

Coś mucha wlazła w kadr

5d9532cf27969a1dm.jpg

Co o tym myslicie ? Po ile coś takiego chodzi na allegro ? W sklepach tego modelu nie widziałem ale wygląda mi na dość stary .

Oraz podstawowe pytanie , z racji iż instrukcja modelu jest w języku powszechnie zrozumiałym więc moje pytanie brzmi : Jakie kolory byście polecili do tego modelu oraz malowania jakich jednostek czy pilotów przedstawiają poszczególne warianty ?

Na Allegro byś musiał z przesyłką dać co najmniej dwie dychy więc zrobiłeś dobry interes, tym bardziej, że model nie ruszony - żaden frustrat się na nim nie wyżył Mój ostatni model kupiony na targu (przed Bożym Narodzeniem) to dwa Ubooty z Hasegawy w 1/700. Dałem całe 5 zeta, a ramki w folii

Pozdro,

po oznaczeniach wygląda na malowania 210 i 343 Kokutai (białe numery) i Genzan Kokutai (żółte)

Malowanie jedynie tego samolotu znalazłem

210-134

349dd3a0ec323ac4m.jpg

stronka pewnie znana ale proszę

http://wp.scn.ru/en/ww2/f/1046/65/1#12

Dzięki , stokrotne dzięki za ten adres , natrafiłem kiedyś na tą stronkę ale nie zapisałem jej w historii , na a później oczywiście nie mogłem jej odnaleźć.

Na Allegro byś musiał z przesyłką dać co najmniej dwie dychy więc zrobiłeś dobry interes, tym bardziej, że model nie ruszony - żaden frustrat się na nim nie wyżył Mój ostatni model kupiony na targu (przed Bożym Narodzeniem) to dwa Ubooty z Hasegawy w 1/700. Dałem całe 5 zeta, a ramki w folii

Pozdro,

Ludzie na "bazarze" nie zawsze chyba wiedzą co sprzedają. Shidena kupiłem za dychę a Jaka-1b/m w 1/72 z Mastercraftu w "papierniczym' za 10.50 . A jakość Shidena znacznie lepsza. Widzę , że można czasem nieźle zarobić.

Pozdrawiam

Jam nie z Wawy Czasem warto się przejść po takich przybytkach , a w takich na przykład atnykwariatach czasem niezłą literaturkę można dorwać i to za na prawdę małą kasę.

panowie ,piszcie gdzie takie targi są w Wawie....

Wolumen pewnie wiesz gdzie to jest ale ogólnie dla przyjezdnych metro Wawrzyszew. Można tam dostać wszystko co tylko w modelarstwie potrzebne wraz z modelami i to za takie grosze, że nie wiem czy nie zacząć tego sprzedawać na allegro .

Pozdrawiam

Piotr