Paranoid Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Jakiś czas temu zupełnie przez przypadek wybrałem się na lokalny "bazar" . Właściwie to nawet to nie po to tam szedłem ale gdy kiedyś przeczytałem topic Marwawa także postanowiłem odwiedzić stoisko ze starzyzną - wszakże ciekawe rzeczy mozna zawsze znaleźć. Stoisk jak zwykle zresztą było trochę a i czego tam nie było . "Stare dziadki" oferują dosłownie wszystko , od śrub i nakrętek róznych rozmiarów , maści z kota wtf? , tygrysków , różnych książek , śrubokrętów i narzędzi stolarskich oraz pism i filmów o jakże enigmatycznych tytułach , które wskazywały okładkami na doglębne omówienie relacji międzyludzkich Przeczesawszy dużą część stoisk coś rzuciło mi się w oczy . Podeszłem do gościa i w zapytawszy się o cenę wiedziałem , że to średniej wielkości pudełko będzie moje . Gościu chciał dychę - dychę też dostał . Mogłem się niby targować ale skoro coś takiego dorwałem to czemu nie . Model powędrował ze mną do domu . Nie przyglądałem mu się na bazarze zbyt długo ale wygląda w porządku . Oto co kupiłem : Coś mucha wlazła w kadr Co o tym myslicie ? Po ile coś takiego chodzi na allegro ? W sklepach tego modelu nie widziałem ale wygląda mi na dość stary . Oraz podstawowe pytanie , z racji iż instrukcja modelu jest w języku powszechnie zrozumiałym więc moje pytanie brzmi : Jakie kolory byście polecili do tego modelu oraz malowania jakich jednostek czy pilotów przedstawiają poszczególne warianty ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 po oznaczeniach wygląda na malowania 210 i 343 Kokutai (białe numery) i Genzan Kokutai (żółte) Malowanie jedynie tego samolotu znalazłem 210-134 stronka pewnie znana ale proszę http://wp.scn.ru/en/ww2/f/1046/65/1#12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Na Allegro byś musiał z przesyłką dać co najmniej dwie dychy więc zrobiłeś dobry interes, tym bardziej, że model nie ruszony - żaden frustrat się na nim nie wyżył Mój ostatni model kupiony na targu (przed Bożym Narodzeniem) to dwa Ubooty z Hasegawy w 1/700. Dałem całe 5 zeta, a ramki w folii Pozdro, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paranoid Posted July 6, 2010 Author Share Posted July 6, 2010 po oznaczeniach wygląda na malowania 210 i 343 Kokutai (białe numery) i Genzan Kokutai (żółte) Malowanie jedynie tego samolotu znalazłem 210-134 stronka pewnie znana ale proszę http://wp.scn.ru/en/ww2/f/1046/65/1#12 Dzięki , stokrotne dzięki za ten adres , natrafiłem kiedyś na tą stronkę ale nie zapisałem jej w historii , na a później oczywiście nie mogłem jej odnaleźć. Na Allegro byś musiał z przesyłką dać co najmniej dwie dychy więc zrobiłeś dobry interes, tym bardziej, że model nie ruszony - żaden frustrat się na nim nie wyżył Mój ostatni model kupiony na targu (przed Bożym Narodzeniem) to dwa Ubooty z Hasegawy w 1/700. Dałem całe 5 zeta, a ramki w folii Pozdro, Ludzie na "bazarze" nie zawsze chyba wiedzą co sprzedają. Shidena kupiłem za dychę a Jaka-1b/m w 1/72 z Mastercraftu w "papierniczym' za 10.50 . A jakość Shidena znacznie lepsza. Widzę , że można czasem nieźle zarobić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 panowie ,piszcie gdzie takie targi są w Wawie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paranoid Posted July 7, 2010 Author Share Posted July 7, 2010 Jam nie z Wawy Czasem warto się przejść po takich przybytkach , a w takich na przykład atnykwariatach czasem niezłą literaturkę można dorwać i to za na prawdę małą kasę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 panowie ,piszcie gdzie takie targi są w Wawie.... Wolumen pewnie wiesz gdzie to jest ale ogólnie dla przyjezdnych metro Wawrzyszew. Można tam dostać wszystko co tylko w modelarstwie potrzebne wraz z modelami i to za takie grosze, że nie wiem czy nie zacząć tego sprzedawać na allegro . Pozdrawiam Piotr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Ja kupiłem tego F-104 za 2 złote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts