KosteK Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 (edytowane) Witam, jest to mój pierwszy sklejony model przy którym się starałem. Zdjęcia robione są telefonem SE W800i więc z góry przepraszam za jakość. Piszcie panowie co jest fajne i co jest nie tak. Z góry dzięki Model malowany pędzlami i farbkami PACTRA. Aktualnie pracuje nad zabrudzeniami Edytowane 12 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Widziałem go wczoraj na żywo. Na fotkach kolor przechodzi z piaskowego od śrotka do zgnitej zieleni na zewnątrz ale naprawede jest cały piaskowy. Fotki nie są złe w porównaniu z moimi . Anteny kostek zrobił sam czym sie nie pochwalił. Zmienił też położenie wyrzutni rakiet i pomalował wizjery na czarno. Według mnie model jest zrobiony bardzo dobrze i na pewno lepiej od jakiegokolwiek mojego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senny Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 No cóż powiem tyle że dobry model ale... Wygląda jak z fabryki... Skoro pracujesz nad zabrudzeniami to przydało by się też popracować nad zużyciem bojowym (wgięta blacha tu i tam, rozpruty metal przez broń mało kalibrową itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 O bardzo fajnie zobaczyć Bradleya i to w dodatku w wersji z "Pustynnej burzy". Szkoda tylko że fotki są takie małe i nie da się dokładnie ocenić modelu. Ale tak ogólnie, to mi się podoba. No a teraz powiem "co jest nie tak". Kalkomanie się srebrzą. Czy nakładałeś je na błyszczącą powierzchnię? W koszu na wieży nie zaszpachlowałeś śladów po wypychaczach. Końcówki wyrzutni granatów dymnych powinny być czarne. Nie pomalowałeś z tyłu peryskopów i świateł (no chyba, że załodze nie chciało się ich zamaskować jak pojazd w polu malowali ). Lina holownicza wygląda jakby z aluminium była. Ale część z tych rzeczy spokojnie da się jeszcze poprawić. I mimo tego, że tyle uwag mam, to wcale Twojego modelu źle nie oceniam. wgięta blacha tu i tam, rozpruty metal przez broń mało kalibrową itp. A powiedz mi, ile widziałeś zdjęć aż tak zdewastowanych Bradleyów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteK Napisano 14 Lutego 2007 Autor Share Napisano 14 Lutego 2007 "Kalkomanie się srebrzą. Czy nakładałeś je na błyszczącą powierzchnię?" -Nie, nakładałem ją na suchą matową farbę. "Nie pomalowałeś z tyłu peryskopów i świateł (no chyba, że załodze nie chciało się ich zamaskować jak pojazd w polu malowali)" - Kurde zapomniałem, miałem to sobie zostawić na koniec , po za tym nie mam żółtej farbki :( " Dzięki za szczere opinie , uczę sie dopiero i kazda porada się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senny Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Tomek przypuśćmy że ten oto Bradley wraca z centrum miasta powiedzmy... w Iraku... wdał się w starcie z talibami. Został ostrzelany z broni automatycznej (AK47, AK74, AK74SU, RPK, PKM) część pocisków odbiła się od pancerza część przejechała po blasze żłobiąc ścieżki w metalu. Podczas manewrowania między budynkami czołgista zahaczył o jeden z nich i uszkodził spory kawałek boku pojazdu. Więc wgniecenie + solidne rysy. No ale cóż twórcą modelu nie jestem mogę tylko mówić jak ja bym sobie to wyobraził. Ja mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić sobie Tigera Mk II i zrobić go jakby przeżył totalne piekło ;] . Rozpruta blacha pociskiem kumulacyjnym ślady po ostrzale z CKMu itp. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Nie, nakładałem ją na suchą matową farbę No i właśnie dlatego się srebrzą. Kalki powinieneś nakładać na błyszczącą powierzchnię. Więcej poczytaj sobie tutaj: viewtopic.php?t=919 po za tym nie mam żółtej farbki A do czego Ci żółta potrzebna? Światła z tyłu są czerwone. uczę sie dopiero Ja też się cały czas uczę jak robić lepsze modele. w Iraku... wdał się w starcie z talibami Tylko skąd w Iraku talibowie mieliby się wziąć? A tym bardziej w czasie "Pustynnej burzy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senny Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Dobra pokręciłem xD dobra nie istotne kto do niego strzelał ważne że strzelał i trochę narobił zadrapań xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Washa mu washa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karub Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 Moim zdaniem wygląda lepiej niż ten z dragona. Reszty komentować nie będę bo na Bradleyach sie nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 A ja uwielbiam wozy Bradley. Mam małą kolekcję fotek właśnie z wojny w Iraku i nie znalazłem tam żadnego ostrzelanego z broni maszynowej. Owszem są niektóre troszkę odrapane albo wybrakowane z osłon ale podziurawionych niestety nie znalazłem. http://www.moje-hobby.4nt.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=31 Karub jeżeli porównujesz z gotowcem Dragon Armor 60033 to bym się kłócił. Oba modele zrobione są podobnie. Tylko, że Dragon Armor wypuścił kilka wozów Bradley choćby z serii operation 'Iraqi Freedom' więc porównywanie jest tu niezbyt łatwe. A tu na przykładzie Abramsa jak dochodzi w Iraku do uszkodzeń pojazdów. http://www.moje-hobby.4nt.pl/images/obrazki/galerie/irak/irak042.jpg Ciekawe co trzymają w tej lodówce na wieży. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi