Zyziu195 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Witam Rozpocząłem budowę żaglówki w skali 1:50. Co tu dużo pisać.. Kilka fotek: Niestety z tego co zdążyłem zauważyć bez szpachli się nie obejdzie.. Pozdrawiam Zyziu195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Chętnie popatrzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Więc nadszedł czas na mały update. Po okresie nie obecności (wyjazd). Nadszedł czas na trochę dłubania, a że sezon dla RC Drifterów jest w pełni trochę mnie zajmuję mi dłubania. Co zostało wykonane: -pomalowany został kadłub -a także pokład -trochę farby dostało też wnętrze kokpitu Fotki postaram się wrzucić wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Trochę fotek : Pokład: Kokpit: Kadłub: Nie obejdzie się pewnie też bez poprawek. Niestety małe problemy z aparatem opóźniły wrzucenie fotek. Miłego oglądania i komentowania. Rady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Na wstępie trochę krytyki : Sam troszkę pływam i kiedyś już przeglądałem fotki tego jachtu więc zastanowił mnie błękitny kolor sterówki. Będę do bólu szczery (mam nadzieję ,że się nie obrazisz ) i powiem, że wygląda trochę jak WC na dworcu centralnym. Wszystkie fotki wskazują raczej na drewniane obicia. Całe wnętrze jest właściwie drewniane, natomiast tablice mniej-więcej w ciemno szarym kolorze. Nie chcę być wyrocznią w tym temacie bo jak wiadomo jachty, okręty czy też łódki się zmieniają i mogłem coś przeoczyć. Odnośnie maskowania - widzę po kolorze, że stosujesz zwykłą taśmę malarska. Uważaj by nie zalegała zbyt długo na modelu bo albo odejdzie z farbą lub też pozostawi plamy kleju. Kiedyś sam nie widziałem potrzeby kupowania np. Tamiyowskiej tasiemki jednak teraz zmieniłem zdanie bo to na jaką taśmę trafisz to czysta ruletka. Rozumie też, że to nie jest ogromny model jednak staraj się kłaść dokładniej farbę. Tutaj jak sam napisałeś czekają Cię poprawki więc o tym już mówić nie trzeba . Pozdrawiam i kibicuje Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 No w sumie to jest mój pierwszy model redukcyjny który sam maluje. Kolorystyka kokpitu wzięła się z instrukcji dlatego jest błękitna. Myślę, że przy S/Y Opty będę się wspierał zdjęciami z orginału a nie z instrukcji. Zyziu195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Zajrzyj tutaj http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19610 na pewno to pomoże . Powstaje jeszcze jeden ładny modelik będę podziwiał czekam na relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Zajrzyj tutaj http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19610 na pewno to pomoże . Powstaje jeszcze jeden ładny modelik będę podziwiał czekam na relacje Korzystam już z wątku warsztatowego, a także galerii kolegi reggy. Mój model pewnie nie będzie tak ładny jak jego, no cóż ale mniejszy staż w modelach redukcyjnych i mniej doświadczenia. Już były małe poprawki w malowaniu kadłuba i postaram się już jutro albo najpóźniej w sobotę wieczorem wrzucić fotki jak on wygląda. Pozdrawiam Zyziu195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Świeże fotki: Jak już będą wszystkie słupki do relingów i nałożona warstwa białego by poprawić malowanie to pokład otrzyma ostateczną warstwę farby. Już jutro kolejne prace przy S/Y Polonez, a także rozpoczęcie podwójnego projektu S/Y Opty. Pozdrawiam Zyziu195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Kolejna porcja fotek z budowy żaglówki. Tym razem fotki są pokazane przed malowaniem i po nim. Niestety ale będą potrzebne poprawki kosmetyczne.. Przed malowaniem: Po malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi