LEWY Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Witam w nowej relacji jako, że to jest moja pierwsza naczepa to nie za bardzo orientuje sie jak maja wygladać niektore szczegóły wiem za to że będzie to biała chłodnia -nie bardzo wychodzi mi ten patent z otwieranymi dzwiami i nie wiem czy sobie tego nie odpuscic jak uważacie ? warto się z tym pomęczyć - poszukalem w necie ale nie ma takiej chłodni jaką bym chciał macie może jakies zdjecia lub linki ( byłbym wdzieczny ) pozdro i jak tylko do czegos dojde to dam zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Warto! Dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Fajna naczepka się zapowiada. Z chęcią będę śledził relację z budowy. A co do drzwi to chyba jednak warto się pomęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Niezła naczepka .. Ja swoje zawiasy robiłem na podstawie tego http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=3&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1 Zawiasy są ok, musisz je tylko umiescić tak jak powinny być w instrukcji i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 No otwierane drzwi skłaniają do tego, żeby zrobić wnętrze chłodni (malowanie, wykończenia itp). Jeżeli paka już jest sklejona to chyba za późno na takie rozwiązanie PS Zapomniałem dopisać, że ładnie jak narazie wszystko wygląda. Zwłaszcza jeśli to pierwsza naczepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEWY Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 dzieki tak to jest pierwsza naczepa ,a boki sklejone sa tak w kilu miejscach bo chcialem zobaczyc jak będa dzwi pasowac a co do wnętrza to malowac czhyba szarym nie ?? a i zderzak moze byc srebrny? czy na czarno malowac jak rame ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Moim zdaniem podloga na jasny kremowy. Moj tata sie transportem zajmuje wiec wiem... Sciany i ''sufit'' na bialy matt bym pomalowal. Albo jak wolisz -szary. Co do zderzaka to najczesciej spotykane pod kolor ramy... http://www.mgtrans.pl/oferta.html na tym zdjeciu, gdybys sie przyjzal zderzak jest na czano i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 LEWY mam pytanie mógłbyś wrzucić dokładne fotki zawieszenia i pudelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEWY Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 to są dzisiejsze postepy w pracy mam nadzieje star200 ze znajdziesz tu to co chcesz zobaczyc w zawieszeniu ,ale jak nie to powiedz to zobie szczegołowo, niema problemu pozdro ---------------------------------------------------> ps to te pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 okej dzięki za fotki już zobaczyłem co chciałem zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 no no narzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Ogólnie fajnie ci idzie dobry pomysł z chlapaczem pod tylny zderzak Natomiast mam uwagę do przewodów, powinieneś zrobić rozdzielacz i z niego puścić przewody do siłowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEWY Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 to sa dalsze postępy w pracy, ale mam nadzieje ze nie bedzie Wam przeszkadzalo ze jednak zrezygnowałem z otwieranych dzwi (jeszcze zawczesnie zebym takie triki robil ) bo albo wygladaly dobrze ale otwierały sie na 1 cm albo otwierały sie jak powinny ale była duza szczelina wiec juz wole zeby to był pierwszy model o ktorym moge powiedizec ze jestem z niego zadowonony w 100% . A co do reszty to pomalowalem pierwsza warstwa białego jeszcze musze troche poszpachlowac i poprawic troche kola ale to juz mysle szybko pojdzie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 No jak na razie dobrze Tobie idzie Tak jak mówisz poszpachluj łączenia na naczepie. I przydałaby się jeszcze jedna albo nawet dwie warstwy białego lakieru (nie kładłeś podkładu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 No nareszcie cośtam widać Dobrze jest... Ps. Świetny pomysł z numerkiem na agragacie:super: Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEWY Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 siema po długiej przerwie ale zawsze ,to chyba juz ostatnia moja aktualizacja tematu chyba zeby komus odpisac,bo do matury juz nic nie bede składał tylko przeglądał forum (ale mam pomysł na volvo i zloze je po maturze ). A co do naczepy to nawet wyszła ale to był trzeci i ostatni raz jak malowałem model w pokoju bo na mokra farbe jakis kurz chyba osiadl i nie jest równo jak bym chciał ale juz nie bede tego zdzierał, prosze o jakies oceny mam nadzieje ze zdjecia sa dobre ale jak cos to zawsze moge zmienic lub zrobic inne (oby łagodne ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Ładnie zrobiony zestaw Troszkę czarna farba wyjechała ci na agregat, ale ogólnie jest OK Tabliczki z ograniczeniem szybkości na drzwiach naczepy umieściles troche a wysoko, mogłeś je umieścić niżej i bardziej po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi