tornado Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Witam w moim nowym temacie Jakiś tydzień temu zabrałem się za ten oto model: Jak to zwykle w wypraskach modelu Minicraft'u nie obyło się bez mnóstwa nadlewek i jam skurczowych. Przez pierwsze kilka dni powycinałem z ramek prawie wszystkie elementy, oczyściłem je z nadlewek, poszpachlowałem i przygotowałem do malowania. Silnik jest już pomalowany i złożony do kupy: Nastepny etap budowy to podwozie. Praktycznie jest już gotowe, zostało dokończyć wydech, układ kierowniczy i zamontować koła. Silnik jest już osadzony na swoim miejscu: Jeszcze nie wybrałem koloru nadwozia. Dół i dach będzie czarny, a buda zapewne w którymś z tych kolorów: zdjęcia znalezione w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 No to szykuje się kolejny WIELKI hicior spod Twojej modelarskiej ręki Kolego Tornado. Bardzo fajny ten gangsterski wózek. Będą dziury po kulach, jakiś Tommygun i nielegalne flaszki na tylnym siedzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Ahhhh a miałem nadzieje ze "wycharatam "od ciebie ten model...Chętnie popatrze jak ty go robisz jak narazie wszystko fajnie wyglada.Co do kolorow to jak na gangstera to pasowało by zrobic go na czarno ale wtedy straci urok.Moze ten groszek albo ciemna czekolada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Piękne autko ... Jak na razie wszystko jak się patrzy. Silnik i rama czysta jak łza A co do koloru. Ciężka sprawa . Tak jak pisze jonnym, więc Musisz zdecydować czy ma być gangsterskim wozem. Jeżeli nie czarny to jak dla mnie fajnie mu w tym bordowym i szarym(ostatnie auto i model). Powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 No i kolejny chicior powstaje na forum. Zasiadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Super klasyka w najlepszym wykonaniu . Bardzo ładnie wygląda z tym brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 Będą dziury po kulach, jakiś Tommygun i nielegalne flaszki na tylnym siedzeniu ? Kalkomanie z dziurami mam, gangsterów też to kto wie Posiadam również zestaw kalkomani do wykonania pojazdu policyknego, muszę tylko sprawdzić czy nie będą za duże bo pochodzą z zestawu 1933 Cadillac V-16 Town a on jest duuużo wiekszy, a przynajmniej dłuższy. Tak czy owak muszę szybko zdecydować się w jakich barwach zrobić model bo chcę zabrać się już za wnętrze, a przydało by się pomalowac je tak aby pasowało do kasty. Szczerze mówiąc najbardziej przemawia do mnie kolor oliwkowy z czarnym, szary z czarnym o lekki brąz z czarnym. Kalki na ewentualny pojazd policyjny: Barwy policyjne: Jeszcze kilka interesujących mnie kolorków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Nie no musi być ganksterski kto powiedział że musi być cały czarny, w Mafii jeździło się pojazdami w rożnych kolorach, poza tym może być kradziony czy coś, a kolorek chyba tan kakaowy by najbardziej pasował albo jakieś bordo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Nie no musi być ganksterski kto powiedział że musi być cały czarny, w Mafii jeździło się pojazdami w rożnych kolorach, poza tym może być kradziony czy coś, a kolorek chyba tan kakaowy by najbardziej pasował albo jakieś bordo Kolega Przemek ma rację. Sam Al Capone lubił się wozić luksusowymi i rzucającymi się w oczy gablotami. Mnie najbardziej widziałby się oliwkowy z czernią lub bordowy z czernią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Jak dla mnie czarno szary i czarno bordowy są najlepsze. A może spróbowałbyś zrobić dziury po kulach, ale bez kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Pewnie będzie super. Moim zdaniem jakiś jasny kolorek. i białe kółeczka. Pozdr JJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 A może ten wariant kolorystyczny z tego Forda, z czerwonymi kołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Ja bym go widział w barwach z przed ostatniej foty dodatkowo ślady po kulach, może przebita opona i pogniecione błotniki i zderzaki Taki wygląd chwilę po pościgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Dzięki koledzy za wasze rady W końcu zdecydowałem się w jakich kolorach ma być model, a oto one: Wybrałem się do mieszalni lakierów i wspólnie ze sprzedawcą dobraliśmy kolory baz (do zdjęcia przykładaliśmy wzorniki ): Obręcze kół pomalowałem kolorem ze starych zapasów: Powoli powstaje wnętrze. Oparcia przednich foteli są regulowane, a także można odchylać do przodu całe fotele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Czyli barwy zbliżone do pudełkowych no może taki negatyw. Powinno pasować do modelu. A wnętrze też bardzo ładne, z czego zrobiłeś wykładzinę na podłodze? Bo na flock mi to nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 z czego zrobiłeś wykładzinę na podłodze? Bo na flock mi to nie wygląda. Z tego: klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Pomalowałem bazą drzwi i budę, jeszcze położę clear i powinno być git. Tapicerkę na drzwi przykleiłem przed malowaniem, przynajmniej nie będzie widać ewentualnych śladów łączenia Oczywiście dach i tapicerka bedą matowe. Przednia część z deską rozdzielczą przyłożona jest na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Standardowo piękna robota i bardzo szybkie tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Dokończyłem malowanie przedniej części kasty, następnie wszystkie blachy psiknąłem po 4 warstwy clearu z dużą ilością utwardzacza (mniej więcej 60 % clearu i 40 % utwardzacz, na koniec rozcieńczam to Autosolem w proporcji 1 : 2). Pozostało polakierować matem dach, zrobić polerkę, obić wewnętrzne ściany i dach tapicerką i powoli zabiorę się za składanie wszystkiego do kupy. Tymczasem przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Szybko i ładnie Ci to idzie Czekam aż zmontujesz całość, może dasz jeszcze lekkiego wascha na silnik, dużo ładniej by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Ładne lustro wyszło Andrzej Będziesz robił okablowanie silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Piękne połączenie kolorów, piękny clear, piękna przymiarka. W ogóle wszystko co do tej pory jest piękne i zapewne będzie dalej tych piękności przybywać P.S. Sorrki za nadużycie słowa "piękny" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Dzięki koledzy za opinie może dasz jeszcze lekkiego wascha na silnik, dużo ładniej by wyglądał. Jeszcze nie jest za późno więc go zrobię Będziesz robił okablowanie silnika? Owszem, ale czekam z tym aż zamontuję budę, nawiasem mówiąc w oryginale wiele go nie ma, to i w modelu będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 No bo przecież w tamtych czasach kto myślał o elektronice, absach, czy innych cudach w aucie Chodzi mi tylko, żeby nie było tak goło, ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 No bo przecież w tamtych czasach kto myślał o elektronice, absach, czy innych cudach w aucie Chodzi mi tylko, żeby nie było tak goło, ale jestem dobrej myśli Tak całkiem goło nie będzie bo dorobię trochę przewodów (w tym paliwowe) i kilka dźwigienek Jak na razie podpiąłem świece zapłonowe, kabelki trochę grube (0,7 mm) ale cieńszych nie naciągnął bym na końcówki świec. Także zrobiłem wash'a silnika i na ramę zamontowałem płytę podłogową: Uzbroiłem ściankę działową komory silnika w pompkę paliwową i cewkę zapłonową, a i od wewnątrz kokpit prawie jest już gotowy Niestety urwałem lewy zawias, już go przykleiłem ale teraz będę musiał wszystko maskować aby poprawić ubytek farby Również budę zacząłem uzbrajać, na suficie (pod czarnym dachem - w oryginale też w tym miejscu jest inna tapicerka) nakleiłem sufitówkę, a resztę pomalowałem. Z zapinki do pasów bezpieczeństwa i kawałka skóry wykonałem boczne uchwyty, a z KFS'u dodałem lampkę z obwódką chromowaną (producent modelu nie przewidział tych elementów). Jeszcze zrobię kilka poprawek malarskich i zabiorę się za wklejanie szyb. Model stoi już na kołach, będą jeszcze kapsle ozdobne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi