Skocz do zawartości

Western Star- L.A. Fire Department Recovery Truck

s.szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Huh, skończyłem. Kolejny model w mojej kolekcji, właśnie skończony. No oprócz lusterek, z którymi muszę się trochę pobawić. Jest to holownik rodem z HAmeryki (Los Angeles) - Western Star. Budowa trwała około 3 miesięcy, w których mieściła się chwila przerwy. Ogólnie to miałem go już malować aerografem, ale nie mam na razie do niego sił :| , więc malowałem jeszcze motipami w spray'u. Poszło na niego jakieś 700 ml farby. Przyznaję się bez bicia - ten model spie*doliłem od początku do końca. Przy malowaniu maski, kabiny i zew. części zabudowy użyłem podkładu Vallejo, co w połączeniu z w/w farbami dawało baaardzo marniutki efekt (po upadku części z niewielkiej wysokości odpadał lakier). Część tylniej zabudowy robiłem już podkładme motipa, więc różnica w pracy była ogromna. No nic - teraz już go nie naprawię. Można powiedzieć, że ten WS posłużył mi jako "królik doświadczalny". Na sam koniec - zdjęcia:

p1160931.jpgp1160930.jpgp1160927.jpg

p1160919.jpgp1160917.jpgp1160911.jpg

Chętnie przyjmę wszystkie konstruktywne nagany, bo na pochwały nie liczę ;)

Witam.

Mnie się Twój model podoba. Kiedyś będę musiał sobie taki sprawić Nie jest oczywiście pozbawiony wad, jak wiekszość modeli, ale na błędach każdy musi się uczyć. Z tego co ja widzę to nie pomalowałeś uszczelek przy szybach, przednie kierunki są jakieś dziwne (gdy patrzy się pod kątem to robią się białe), następnym razem użyj jakiegoś płynu do "zmiękczania" kalek, bo na załamaniach nie przylegają do powierzchni. Można by też pomalować wnętrza wydechów na czarno

Innych wad nie zauważyłem

Pozdrawiam

Koledzy powiedzieli już wszystko, więc nie będę tego powtarzał. Ale to drobiazgi-- aczkolwiek ważne. Model ładniutki, bardzo mi się podoba. Jaki to numer tego Motipa ? Ten model to jakaś nowość czy starsze wydanie?

Dziękuje za przychylne komentarze i uwagi. Możliwe, że uszczelki i klamki jeszcze spróbuję pomalować.

Lakier to #41635 + bezbarwny błyszczący na górę

@Abarth_127: Płynu używam, ale na masce kalki przylegają jak przylegają - zawaliłem... Na zabudowie jest już lepiej IMO.

Jeszcze raz dziękuje za porady!