knightrider Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam. Chciłby wam przedstawić ostatnio ukończoną dioramkę. Przedstawia ona ardeńskie skrzyrzowanie ze zniszczonym Jagdtigerem i jadącym Willysem. Akcja tosczy się w końcu stycznia 1945r. -Jagdtiger to model firmy Fujimi. -Jeep Willys to Airfix. -Choinki to świąteczny stroik. -Śnieg z sody. Jedyne moje zastrzerzenie do tej dioramki, to za czysty Jeep, powinien mieć zabłocone koła, ale nieumiem dobrze robić błota. Przejdźmy do fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Jedyne moje zastrzerzenie do tej dioramki, to za czysty Jeep, powinien mieć zabłocone koła, ale nieumiem dobrze robić błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Diorama ładna, ale moim zdaniem troszkę za bardzo "czerwonawa" ta ziemia. kiepskiej jakości zdjęcia więc nic specjalnego nie da się stwierdzić. Choć ośnieżenie znaku mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 No ja jednak miałbym nieco więcej zastrzeżeń, a zbyt czysty byłby chyba najmniejszym z nich Pomysł był bardzo dobry, ale koniec końców wygląda to wszystko trochę jak plansza do zabaw resorakami. Pomijając samą technikę wykonania (stroik świąteczny...) dioramy, przejdę do spraw merytorycznych: - Nie jestem znawcą Jagdtigera i nie wiem czy nosi merytorycznie prawidłowe malowanie pasujące do odtwarzanego tutaj teatru działań wojennych, ale wiem, że Jeep na pewno nie ma właściwych oznaczeń. - Nie wiem na 100% co chciałeś napisać na tych drogowskazach, ale domyślam się, że chodzi o Bastogne i Antwerpen (fr. Anvers). No chyba, że wzorem polskich filmów wojennych, wszyscy cudzoziemcy mówią płynną polszczyzną,no i w takim też języku stawiają znaki i miało tam pisać Bastoń i Antwerpia Jak już wcześniej napisałem, sama koncepcja była dobra, ale trochę zbyt słabe przygotowanie i jak mi się wydaje zbyt duże tempo prac, poskutkowało tym co widać na zdjęciach. Proponuję przed rozpoczęciem kolejnych ambitniejszych projektów potrenować m.in malowanie figurek w nieco mniej ambitnym projekcie, a przede wszystkim poświęcić więcej czasu na przestudiowanie dokumentacji (zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz teksty!) dotyczącej danego zagadnienia. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Jak na zniszczonego, ten jagdtiger wygląda całkiem świeżo ale tez zbyt "plastikowo" niestety, koła idealnie żółte, bez śladów eksploatacji - przydałby im się wash. Bez choinek wyglądałoby lepiej. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Tak, tam powinno być napisane Bastogne. P.s , fazzy bez humoru ma dzisiaj dobry humor ja widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Mam małe ale - Jagdtigery nie walczyły w Ardenach więc powinieneś zmienić tytuł jeśli zależy ci na realiach historycznych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Sierpnia 2010 Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Przejdźmy do fotek.Post wisi trzy dni i już fotki wcięło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Moja wina, bo przekroczyłem transfer na fotosiku, do końca tygodnia wpłace i fotki się pojawią, znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Przenieś się na photobucket i nie będziesz miał problemów z fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Moja wina, bo przekroczyłem transfer na fotosiku, do końca tygodnia wpłace i fotki się pojawią, znowu. No właśnie po co masz im płacić, jak na innych stronach możesz mieć za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Tak jest! Przejdź do photobucket to będziesz mógł wstawiać zdjęcia za darmo. Zaoszczędzone pieniądze zainwestuj w słownik ortograficzny języka polskiego. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi