paczek1981 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Jako że narodziło się kilka projektów Kenia na forum to dorzucam swoje trzy grosze . "Nie dałem wczesniej zdjęć ponieważ format mnie czekał i zapomniałem o fotach (skasowane). Zaczynam relacje od sklejonego juz do 1/3 modelu. Do brudzenia użyłem farbek plakatowych. Do poprawy silnik za dużo "brudu", brak kalki z logo silnika, oraz podpowiedzcie czy rama moze być tak ubrudzona Czekam na komentarze z uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Co to jest na miejscu silnika???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Co to jest na miejscu silnika???? Eeeeeee to znaczy?? Zlewa się czy co?! Robione zdjecie w świetle dziennym jak widać na oknie więc nie wiem czy się zlał w jedną całość czy jak. Sprecyzuj pytanie!! Dodałem inne fotki silnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 lajdak83 o co Ci chodzi?. Sklejaj kolego dalej go, jestem ciekaw dalszych efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Rama bardzo fajna, czekam na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Rama elegancka. Jakiej farby używałeś przy malowaniu turbiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Farbki plakatowej z TESCO ciemny czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 i jak tam model, są jakieś postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 i jak tam model, są jakieś postępy?? Mimo że mało czasu mam ze względu na charakter mojej pracy postarałem się coś podłubać przy karoserii. Dłuuuuuugo nie mogłem trafić w kolorek ale w końcu wena twórcza jakoś wskoczyła na swoje miejsce. Pomalowany Pactra zielony metalik. Do poprawy żółte paseczki (zielone babole od taśmy) Myślę że dam logo firmy na drzwiach w białym kolorze lub żółtym. Po delikatnym retuszu + uszczelki w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 9 Października 2010 Autor Share Napisano 9 Października 2010 Dalszy etap prac związanych z kabiną i maską. Kolorek jak widzicie zielony metalik (na zdjęciach są różnice w odcieniach dość mocne, a realu prawie nie widać) Grill wycięty i przygotowany pod siatke. Kilka elementów chromowanych czeka na kąpiel w krecie. Na zdjęciach dopiero widać kilka niedoróbek min. żółty pasek zabrudzony zielenią oraz pajęczynka od kleju (clear fix powinno zejść). Niewiem tylko czy nie będę musiał porawić uszczelek przy drzwiach (rozpedziłem się i nie wiem czy za dużo nie pomalowałem na srebrno proszę o opinie) Pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Ładnie malowanie wyszlo. Ciekawe skonponowanie kolorów. Zdjęcia modelu zrobiły na mnie wrażenie. Pracuj tak dalej, a będzie wyśmienity modelik. I mam nadzieje, że nie długo porobisz zdjęcia na dworze. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Jak na razie to fajnie ci to idzie. Jezeli uzywales Clear Fixa to "pajeczynka" powinna zejsc. P.S. jakiej tasmy uzywasz do maskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 9 Października 2010 Autor Share Napisano 9 Października 2010 Jak na razie to fajnie ci to idzie. Jezeli uzywales Clear Fixa to "pajeczynka" powinna zejsc. P.S. jakiej tasmy uzywasz do maskowania? Do maskowania używam taśmy Tamiya. Trzy krotne mycie kabiny po zerwanej farbie od taśmy przypomniało mi słowa P. Andrzeja (Tornado) żeby kilka krotnie przykleić i odkleić taśmę od blatu , żeby klej trochę był słabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 Kilka nowych fotek. MAlowałem elementy metalizerem MR HOBBY Aluminium i delikatnie spolerowałem. W świetle dziennym zrobie kilka fotek jak dokończe kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Autko niczym z floty John Deere, ładne kolory ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Autko niczym z floty John Deere, ładne kolory ;) . Dobry pomysł nawet z tym Johnym. A wracając do tematu to nie wiem który zderzak założyć zwykły czy kangur. Kangur wymusza na mnie że maska nie będzie się odchylać i będzie zdejmowana. Pomóżcie i podpowiedzcie koledzy który wariant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Bryndza Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 kangur stanowczo lepiej wygląda. A z tym otwieraniem to o ile się nie mylę lak sobie odpuścisz te chlapacze na nim to się będzie otwierać. Ale mogę się mylić bo dawno składałem ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 A nie można zrobić odkładanego kangura? Wydaje mi się że w realu aby otworzyć maskę to najpierw opuszczają na dół to orurowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Hmmm spróbuje zrobić kangura odchylanego na jakimś zawiasiku. Zobaczymu co wyjdzie z tego. Dzieki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Zrobienie odchylanego kangura to kilka minut zabawy a efekt jest o wiele lepszy. Jeśli nie sam kangur to możesz zrobić cały zderzak wraz z nim odchylany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi