subaru06 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam , jestem nowy na forum. Wlasnie zakupilem concorde firmy heller. sklejaniem zajmuje sie od ok. 3 lat lecz nigdy nie malowalem modeli i chcialbym zaczac to robic. Concorde w barwach air france nie wymaga zbyt duzego wkladu ''artystycznego'' lecz nie wiem jak mam pomalowac podwozie, a tak dokladnie to chodzi mi o same kola poniewaz nie chce, aby byly czarne mazaki z opon na felgach i odwrotnie. Prosze o pomoc. Z gory dzieki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Proponuje: 1) pędzelek w rozmiarze 0 lub 00 2) stosunkowo rzadka farba w kolorze ciemnoszarym/ grafitowym/ czarnym 3) kilka wykałaczek Nadziewasz delikatnie koło na wykałaczkę, a potem obracając ją wraz z kołem w palcach delikatnie malujesz powierzchnie "gumowe". Markerem ciężko będzie zrobić to dokładnie, a flamastrów odradzam - szybko się ścierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Inna metoda to wycięcie kółek z taśmy maskującej. Przed naklejeniem masek malujemy kółka na kolor biały, srebrny, itp., a po naklejeniu na czarny, grafitowy, itp. A gotowe kółka widać tu: viewtopic.php?t=18844&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaru06 Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Wielkie dzieki, pomogliscie koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 kolego pilex7 możesz dać lepsze fotki tego twojego sprytnego cyrkla do wycinania? i pare słów o posługiwaniu się nim? z góry thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi