DARKMAN1 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Kolejny model An-2 w skali 1/48. Tym razem firmy Bilek. http://forums.airforce.ru/showthread.php?p=61812#post61812 http://scalemodels.ru/modules/news/article_storyid_2046.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Jakieś info gdzie, kiedy i za jaką kwotę u nas to będzie dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Juz w 2 fotce widać, że oszklenie pasuje jak wół do karety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Wiadomo, nic idealne nie będzie, ale tego bym przygarnął. Płótno na skrzydłach zdecydowanie lepsze niż w Valomie, no i linia okien wreszcie prosta. Ale śmigło mi coś śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARKMAN1 Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Juz w 2 fotce widać, że oszklenie pasuje jak wół do karety... Kolego mylisz się. Wszystko jest w porządku.Wszelkie proporcje są zachowane ,po prostu na fotce próbnej wypraski modelu nie ma doklejonej dolnej części po bokach. Porównanie z oryginałem: Z pobieżnej analizy zdjęć wyprasek zastrzeżenie budzi bez wątpienia połączenie dolnego płata z kadłubem w tym miejscu: Porównanie: Wątpliwości budzi też sposób wyprofilowania przejścia dolnego płata w kadłub od spodu: W modelu zrobiono Tak: Powinno być zupełnie płaskie : Poza tym model ogólnie robi bardzo pozytywne wrażenie,szkoda że nie ma fotografii wnętrza przedziału transportowego ale model jak widać jeszcze jest w fazie tworzenia. Cieszy że będzie przedział silnikowy z żywiczną repliką ASz-62. Model Valom na tle Bilka prezentuje się dużo gorzej pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Może to narazie jest jakaś testowa wypraska i nie dokończona, ale brakuje mi tu nitów. Może ja się nie znam ale powierzchnia kadłuba w Valomie jest atrakcyjniejsza. No ale mówię, może to jest dopiero początek drogi w udoskonalaniu modelu i końcowy efekt będzie taki jaki sobie życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi