okonek Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 (edytowane) Brak mi słów aby wyrazić to co myślę o Twoich modelach, po prostu są Dzieki Jedrula. To samo moge powiedziec o Twoich. Coraz bardziej kusi mnie jakis taki kilkunastotonowiec na kolkach. A moje to tylko modeliki. Modelem to mozna nazwac cos takiego. Moze kiedys sie uda Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 Przy relingach np. Abera, ktore posiadaja takie male ograniczniki na stopkach przykladamy lutownice do relingu, ktory sie wtapia w poklad. tego sposobu nie znałem modelik idzie Tobie cudnie, tempo zabójcze... pewnie znów zatrudniłeś krasnali, które takie proste relingi montują Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Lutego 2007 Autor Share Napisano 21 Lutego 2007 (edytowane) Taaaaa krasnale. Przydalby sie jakis Relingi proste bo to te z GMM-u. Na nadbudowki stosuje normalnie potrojne z Aber-a ale z racji malej ich ilosci w moim posiadaniu i rezerwy na tylna nadbudowke tu dalem te poczworne. Sa sztywniejsze i lepiej sie nad nimi pracuje. Aberowskie sa strasznie miekkie i czasami mozna sie przy nich Model otrzymal juz numer burtowy i nazwe na kadlubie. Na ladowisku tez pojawilo sie jego oznakowanie. W tej chwili pracuje nad tylna nadbudowka. Teraz problem ale tylko dla mnie : chcialem zamocowac zurawiki dla motorowek i okazalo sie, ze dwie mi gdzies wcielo. Poszukiwania nic nie daly. Myslalem, myslalem no i nic innego nie wymyslilem jak wykonac dwa nowe. Na fotce pierwszy to orginal. Ten bialy tez posiada takie skrzydelka po bokach ale biel na bieli jakos mi nie chwycilo. Troche jakies takie oba nie do konca jak bym chcial ale i tak jestem zadowolony, ze udalo mi sie cokolwiec wystrugac Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 żurawiki klasa.. ale tempem mnie dobijasz, urlop jakiś wziąłeś czy jak? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Lutego 2007 Autor Share Napisano 24 Lutego 2007 (edytowane) No Mialem troche urlopu ale jutro sie konczy. Kolejne prace: Silosy rakiet otrzymaly numery. 1- Za nadbudowka glowna znajduje sie mniejsza z zaluzjami. Nie dorwalem fotek pokazujacych ta czesc. W czasie wizyty Ustinowa w USA caly ten element zostal zasloniety flagami kodowymi. Ciekawe dlaczego Na innych fotkach czesciowo widac tam tylko reling. Dopasowujac sie do drzwi i drabinek na wypraskach dalem tam pomost z resztek Kalinina ( pomost kominowy ) i ogrodzilem zaluzje relingiem. 2- Znalazlem jeszcze 4-ry kratownicowe maszty i wymienilem nimi tepe orginalne czesci na kominach. Przydaly by sie jeszcze 6-sc na reszte okretu ale juz nic nie mam. 3- Dodalem owalne i okragle relingi gniazd antenowych po obu burtach 4- Kolejne relingi na srodkowej nadbudowce 5- I kolejne na wysepkach anten No i na koniec siatka na pokladzie lotniczym. Na dioramie zaloga bedzie ja rozwijac na reszte pokladu w czasie przygotowan do lotow. Smiglowca nie bedzie ( jeszcze nie wytoczyli go z hangaru ) Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Lutego 2007 Share Napisano 24 Lutego 2007 dzięki cyferkom lepiej widać gdzie dodatkowo zadziałałeś przy pierwszej z lewej trójeczce podszpachlowałbym łączenie nadbudówki z kadłubem, na fotkach wychodzi niezły rów choć pewnie w rzeczywistości prawie tego nie widać pomysł ze zwijaną siatką super wiele będzie się działo na dioramce z chęcią bym zobaczył już załogę w akcji Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 (edytowane) Co nieco widac ale nie az tak jak na tych fotkach. W tej chwili juz nie chce mi sie tego poprawiac Kolejne prace przy modelu: 1 - Tratwy ratunkowe po obu stronach nadbudowki 2 - Trapy na uskoku pokladow oraz pokladzie lotniczym 3 - Trapy burtowe po obu stronach 4 - Oslony pokladu lotniczego ( biale - troche inny podzial spowodowany brakiem odpowiednich czesci ) oraz juz bez strzalki - relingi na prawie calej rufie. Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Ja się boję za swoją 1/200 brać, jak patrzę co oni wyrabiają w 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 To jeszcze sie nie zabrales za model Lukam sam na fotke i widze, ze ktos potracil jeden z relingow no i nie domalowal dachu hangaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Zabrałem i co z tego, lęki mam cały czas. Ja gorzej zrobię 1/200 niż Wy przy 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Lutego 2007 Autor Share Napisano 26 Lutego 2007 (edytowane) Jak sie zabrales za niego to czemu nic nie pokazujesz Przybyl kuterk roboczy Bekas. Na jego dachu przybyly dwie anteny i imitacja niby szperacza. Nie do konca mi sie podoba i jeszcze nad nia popracuje. Przed nim widac mniejszy reling ze sladami kleju od strony burty - jeszcze bedzie poprawiane Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Marca 2007 Autor Share Napisano 2 Marca 2007 (edytowane) Czas konczyc drania Kuterek Sokolienok juz na swoim miejscu po drugiej stronie pokladu. Pojawily sie sprezynki ( caly czas jakos mnie w... , ze nie da sie wykonac tych anten inaczej - no chyba, ze Jedrus cos wymysli ) oraz anteny na przedniej czesci sterowki i przed nia. Na zaznaczonej wysepce musialem dodac trzy podpory dla ich zamocowania. Pozostaly jeszcze liny sygnalowe pomiedzy pomostem i masztem oraz czesc podwodna ale juz teraz moge pokazac typowa dla moich relacji fotke na wodzie Na koniec fotka pokazujaca moj b..... na warsztacie. Chce nia pokazac, ze w czasie przerw w pracach model i poprzednie byly caly czas pod ochrona o czym bede mogl tylko pomazyc przy kolejnych modelach Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 To dopiero...hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 (...) Okonek chyba nie śpi i nie je tylko siedzi w stoczni 24 godziny na dobę super wygląda model... aż mam ochotę mojego wyciągnąć z pudła Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 witam ... sorki za odgrzebywanie tematu ale mam pytanie co do blaszek użytych w tym modelu (700-9 MODERN SOVIET CRUISER/DESTROYER) możesz powiedzieć gdzie je kupiłeś ... na stronie producenta czy z innego źródła ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 podłączę się do odpowiedzi, najlepiej blaszki GMM kupować u producenta, po ok. tygodniu masz je w skrzynce na listy, jak kupować u nich masz opisane w temcie o blaszkach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 no właśnie sposób wykonywania zamówienia na stronie GMM trochę mnie zniechęcił ... na szczęście znalazłem sklep z blaszkami GMM ... jak mi odpiszą ze tej konkretnej blaszki nie ma to przemęczę się na stronie producenta bo ta blaszkę musze mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Na zdjęciu nadbudówki z kominami zauważyłem ze brakuje 2 elementów ( C13,C14) . Jest to działanie celowe czy zapomniałeś o tych elementach ? Jeśli celowo ich nie montowałeś to czy zostały pominięte jeszcze jakieś elementy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Jest to działanie celowe czy zapomniałeś o tych elementach ? Powiem tak: zapomnialem do momentu robienia fotek, po jakims czasie sam to odkrylem ale do dzisiaj nie poprawilem. Nalezy mi sie wiec podwojny a dla Ciebie wielkie za uwage. Z jednej strony wstyd za popelnionego babola ale z drugiej cieszy fakt, ze ktos tu jeszcze zaglada PS. Poprawie przy budowie wiekszego odpowiednika (farba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Zaglądam i jaszcze nie raz będę oglądał fotki Twojego modelu . A szczególnie gdy rozpocznę prace przy relingach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Treevillku właśnie przeglądałem moje fotki szukając planów kuterka i wpadłem na jedną taką zagubioną. Oto ona z dedykacją dla Ciebie Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi