tees Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Witam kolegów. Dzisiaj będąc w Ostrawie na NATO DAY wpadł mi w ręce ten oto modelik który bez większego rozgłosu pojawił się na rynku. Początkowo nie zwróciłem na niego uwagi gdyż rysunek na pudełku jest łudząco podobny do tego w siedemdwójce ale wielkość mi nie pasowała i .... No właśnie. Sięgnołem po nie i tak mi już zostało w ręku razem z zawartością. A tak wygląda: Co w środku się znajduje pokazują fotki: Wypraski sprawiają naprawde dobre wrażenie. Skrzydła mają delikatne ugięcia imitujące poszycie płócienne. na kadłubie zaznaczono delikatnie linie podziału poszycia oraz wszystkie wzierniki i luki. Do zestawu dołączono naprawdę świetnie zrobiony silnik żywiczny oraz blaszke malowaną Eduarda do wyposażenia kabiny pilotów.Niektóre elementy potrzebują dopieszczenia co widać na zdjęciach skrzydeł. Podwozie odwzorowane też nie żle i do tego osobne felgi kół i gumowe oponki.W zestawie są również maski do maskowania kabiny pilotów i okien w kadłubie. Całości dopełnia instrukcja składania i klejenia w postaci książeczki. Są tam też schematy malowania z podanymi kolorami z palety Model Mastera i FS.. Na osobnej kartce pokazano jak montować i gdzie części fototrawione oraz schemat maskowania elementów przezroczystych. Na osobnych dwóch kartkach zamieszczono rysunki techniczne oraz przekroje, kilka fotek czarno białych oraz rys historyczny o tej konstrukcji. A tak to się prezentuje: Jedno co bardzo razi w tym modelu to kompletny brak wnętrza przedziału transportowego ale i tak uważam go o wiele lepszy od zestawu Valomu. I na koniec cena. A no 850 Kć . Ciekawe ile u nas każą za niego płacić? pozdrawiam. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Darek super . Już myślałe że to S-F ten Bilek w 48 ok , a jak połączenie obu producentów . Widać i w CZ rynek zaczyna robić się ciasny . Cena będzie jaka będzie ,czekam na budowę modelu . Jeszcze raz super. Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Nie licząc tego nieszczęsnego płótna i silnika w Valomie to wydaje mi się lepszy od Bilka. Jest jakaś namiastka wnętrza przedziału transportowego i bardzo fajne nitowanie kadłuba. edit: nie znam się aż tak dobrze na Antkach i mogę się mylić co do słuszności wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Jeżeli cena Bilka nie przekroczy 150zł to można jeszcze wyścielić na Valoma i z dwojga zrobić jeden, ale fajny model W Valomie jest fajna kalka Wiedeńczyka, a tu stare malowanko ZUA, przypominające gdańskiego SP-ANI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi