tees Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Witam kolegów. Dzisiaj będąc w Ostrawie na NATO DAY wpadł mi w ręce ten oto modelik który bez większego rozgłosu pojawił się na rynku. Początkowo nie zwróciłem na niego uwagi gdyż rysunek na pudełku jest łudząco podobny do tego w siedemdwójce ale wielkość mi nie pasowała i .... No właśnie. Sięgnołem po nie i tak mi już zostało w ręku razem z zawartością. A tak wygląda: Co w środku się znajduje pokazują fotki: Wypraski sprawiają naprawde dobre wrażenie. Skrzydła mają delikatne ugięcia imitujące poszycie płócienne. na kadłubie zaznaczono delikatnie linie podziału poszycia oraz wszystkie wzierniki i luki. Do zestawu dołączono naprawdę świetnie zrobiony silnik żywiczny oraz blaszke malowaną Eduarda do wyposażenia kabiny pilotów.Niektóre elementy potrzebują dopieszczenia co widać na zdjęciach skrzydeł. Podwozie odwzorowane też nie żle i do tego osobne felgi kół i gumowe oponki.W zestawie są również maski do maskowania kabiny pilotów i okien w kadłubie. Całości dopełnia instrukcja składania i klejenia w postaci książeczki. Są tam też schematy malowania z podanymi kolorami z palety Model Mastera i FS.. Na osobnej kartce pokazano jak montować i gdzie części fototrawione oraz schemat maskowania elementów przezroczystych. Na osobnych dwóch kartkach zamieszczono rysunki techniczne oraz przekroje, kilka fotek czarno białych oraz rys historyczny o tej konstrukcji. A tak to się prezentuje: Jedno co bardzo razi w tym modelu to kompletny brak wnętrza przedziału transportowego ale i tak uważam go o wiele lepszy od zestawu Valomu. I na koniec cena. A no 850 Kć . Ciekawe ile u nas każą za niego płacić? pozdrawiam. Darek Cytuj
SAAB Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Darek super . Już myślałe że to S-F ten Bilek w 48 ok , a jak połączenie obu producentów . Widać i w CZ rynek zaczyna robić się ciasny . Cena będzie jaka będzie ,czekam na budowę modelu . Jeszcze raz super. Tomasz Bilkiewicz Cytuj
Roobert Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Nie licząc tego nieszczęsnego płótna i silnika w Valomie to wydaje mi się lepszy od Bilka. Jest jakaś namiastka wnętrza przedziału transportowego i bardzo fajne nitowanie kadłuba. edit: nie znam się aż tak dobrze na Antkach i mogę się mylić co do słuszności wyboru Cytuj
Artek82 Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Jeżeli cena Bilka nie przekroczy 150zł to można jeszcze wyścielić na Valoma i z dwojga zrobić jeden, ale fajny model W Valomie jest fajna kalka Wiedeńczyka, a tu stare malowanko ZUA, przypominające gdańskiego SP-ANI. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi