Adrianowro Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Witam Tak sobie dłubie od jakiegoś czasu po kawałeczku w przerwach pomiędzy pieluchami. Docelowo wrak porzucony i ograbiony w bliżej nie określonych naszych czasach. Stan jeszcze bardzo surowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted October 6, 2010 Author Share Posted October 6, 2010 Witam Trochę kiepskie foty ale późno się za nie zabrałem :/ Wstępne rozstawienie aktorów na scenie. Powoli powstają też resztki oporządzenia pojazdu Musze jeszcze ogon zwierzakowi dorobić , bo w zestawie nie było Pojazd jest tylko ułożony, po wstępnym malowaniu będzie zakotwiczony na stałe i dokładniej obsypany piachem. Paka na razie pusta Kiera Moje pierwsze poważniejsze zabawy z imitacją starego drewna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jayhawk60 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Ciekawy materiał do stworzenia dioramy ;) z chęcia obejrzę efekt końcowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bearcat Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Poproszę o przepis na "postarzone" deski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted October 9, 2010 Author Share Posted October 9, 2010 Hej O przepis ciężko bo improwizowałem ale farby były ostro rozrzedzone i po machnięciu na drewno ścierane szmatką i palcami - taka przecierka Drewno poszarpane ostrym nożykiem odpowiednio. Fotki trochę "po bandzie" ale po dwóch drinkach ciężko się pstryka Chciałem pokazać ogólna koncepcję wyglądu pojazdu do scenki. Zaznaczam plandeki są tylko do przymiarki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted October 27, 2010 Author Share Posted October 27, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Zapowiada się fajny złom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthur_szu Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Przednia opona to rozumiem w piaskach pustyni zardzewiała Ciekawie się zapowiada - powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted October 28, 2010 Author Share Posted October 28, 2010 Nie , korniki ją nadżarły Jeszcze nie pomalowana.. jak i inne detale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthur_szu Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Nie , korniki ją nadżarły SmileJeszcze nie pomalowana.. jak i inne detale. Wiem wiem Obdrapania robiłeś "na lakier" czy gąbka/pędzelek? Czekamy na dalsze efekty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted October 28, 2010 Author Share Posted October 28, 2010 Nie , korniki ją nadżarły SmileJeszcze nie pomalowana.. jak i inne detale. Wiem wiem Obdrapania robiłeś "na lakier" czy gąbka/pędzelek? Czekamy na dalsze efekty Lakieru w domu nie znalazłem , więc wypróbowałem sól a większe połacie maskol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted October 29, 2010 Author Share Posted October 29, 2010 CD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Wielbłąd w fazie tworzenia , przy okazji znalazłem jeszcze dziurki do załatania w żywicy na pysku. Ogon i "osprzęt " na nim to samoróbka ... Pojazd jest już zamontowany na podstawce i "zasypywany " piaskiem od Valejlo Porzucona beczka ( ten kanister to przez przypadek tam leży) Na pace doszło wiadro , łańcuch ( drugi jest w skrzynce ), beczka i pamiątka po szkopie , czyli hełm Resztki siedzeń, brakuje jeszcze resztek oparć . Kabina będzie miała resztki dachu z materiału I ogólna kompozycja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Wszystko bardzo ładne ale jedno zastrzeżenie mam - przy takim czasie "żarcia" rdzy, myślisz, że emalia na wiaderku by się ostała? Garbus fajowy pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Skoro na wozie ostała się farba to i na wiadrze mogła - chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted December 14, 2010 Author Share Posted December 14, 2010 CD... CDN.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Bardzo ciekawie się prezentuje:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts