Paweł Czarnocki Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Mój ostatni nabytek. Tak mi się spodobał, że postanowiłem go pokazać kolegom. Pudełeczko Arkusik kalkomanii Ramka z kadłubem, są niewielkie jamki skurczowe ale na szczęście po wewnętrznej stronie ścianek Elementy podwozia, jest kilka wypychaczy ale też wewnątrz części wózków więc nie będzie tego widać Wieżyczka z ramową antenką Gąski Model moim zdaniem bardzo ładnie zrobiony. Podoba mi się odwzorowanie drobnych ogniw w gąsienicach oraz to , że są zrobione z pojedynczych ogniwek i pasków. Górna taśma gąsienicy jest ukształtowana i ma zwisy pomiędzy rolkami podtrzymującymi. Dokupiłem jeszcze do niego lufkę z RB i blaszki Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 To ładna rzecz- dawno temu (czyt. ładnych parę lat...) był dostępny bez nowych elementów zawieszenia, "zwisających" gąsienic, kół napędowych i tej ramki, na której to wszystko jest. Teraz stoi na półce- cieszy oko. Wtedy, gdy go sklejałem- wymieniłem gąsienice na ogniwkowe (chyba RPM), no i usztywnienia błotników na wygięte z blaszki offsetowej. Trzeba pomyśleć też nad wstawieniem jakiejś siatki do osłony wlotu powietrza do silnika Sklejalność bardzo dobra- no i bardziej przypomina T 26 niż wyroby Mirage- zwłaszcza wózki z kołami. Życzę Ci dużo frajdy w czasie sklejania. Zapraszam na V Lubelskie Spotkania Modelarskie 23-24. października 2010 www.ztslublin.lap.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 A propos tych pofalowanych gąsienic, można prosić zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 Rysunek z boku pudełka pokrywa się z jego nową zawartością Tutaj schemat jak poskładać nowe gąski I jak pomalować obuty w nie czołg Górna taśma jest jak widać trochę pofalowana. Tak w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 No i okazało się że lufa która produkuje RB nie nadaje się do tego modelu, bo jest to późna lufa chyba z 1942 roku. Prawidłową lufę taką jak w T-35 robiło kiedyś ARMO ale już jej chyba nie robią :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 witaj Paweł prawdopodobnie kupiłeś lufę 35B73 fakt ta jest z 42r. (mam taką do BA 10), prawidłowa to 35B76 albo75 datowana na 33 lub 34r. pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 witaj Pawełprawdopodobnie kupiłeś lufę 35B73 fakt ta jest z 42r. (mam taką do BA 10), prawidłowa to 35B76 albo75 datowana na 33 lub 34r. pozdr Sławek Mi się wydaje, że lepsza byłaby lufa z ARMO 35704 ale już jej nie produkują chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Czy jest już warsztat, przeszukałem i nic. PS. jeszcze jeden in-boxik (PMMS) z lufką od RB model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Czy jest już warsztat, przeszukałem i nic. Tutaj kolega skleja ten model http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=248&t=13715 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 "Gwiazda" miła wyprodukować T-90A, a nie T-26 Cyferki im się pomyliły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Czy jest już warsztat, przeszukałem i nic. Tutaj kolega skleja ten model http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=248&t=13715 A dziękować, dziękować. "Gwiazda" miła wyprodukować T-90A, a nie T-26 Cyferki im się pomyliły? Z tego co "e-słyszałem" to będzie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Z tego co "e-słyszałem" to będzie w tym roku. Obyś dobrze słyszał. Ten model podobnie jak KRAZ z RODENA już jakiś czas wisi w zapowiedziach. Podejrzewam, że prędzej Trumpek albo Hobbyboss zaskoczą nas tymi modelami znienacka niż wcześniej wymienieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Z tego co "e-słyszałem" to będzie w tym roku. Obyś dobrze słyszał. Ten model podobnie jak KRAZ z RODENA już jakiś czas wisi w zapowiedziach. Podejrzewam, że prędzej Trumpek albo Hobbyboss zaskoczą nas tymi modelami znienacka niż wcześniej wymienieni. Wiem o tym i mam nadzieję, że dobrze mi e-powiedziano. Możliwe, że tak będzie i kolejny ukazanie się modelu zostanie przełożone, bo i po co dwa-trzy modele tego samego w tym samym czasie, oni zresztą wiedzą lepiej i pewnie sobie już poukładali "plan wydawniczy", aby nie wchodzić sobie w paradę. Ale jak to mówią starzy złomiarze, nadzieję trzeba mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi