Qdłaty Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Maciek zwroty akcji jak w dobrym filmie Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 O jak fajnie zmienił się czasookres akcji Dali ciała z tym panelem na masce. Pewnie rysownik sugerował sie fotą, na której coś jest - może drut kolczasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Pewnie rysownik sugerował się fotą, na której coś jest - może drut kolczasty? Z pewnością. Na zdjęciu oryginału wyraźnie widać, że coś tam jest... i najprawdopodobniej jest to drut kolczasty. Tak samo dał ciała z lusterkami, które być powinny takie jak na zdjęciu zamieszczonym przez Ciebie, a nie na te na uchwycie na ramie okna. Do rysownika nie można mieć jednak pretensji. W końcu musiałby znać wszystkie pojazdy we wszystkich wersjach i okresach, aby nie zrobić błędu. Pracując dla takiego wydawnictwa to nierealne. Jednak ktoś w ekipie piszącej tę książkę, powinien takiego babola zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 Wszystko schnie i wymaga obróbki, a okno jest "na sucho". Dlatego nie ma więcej zdjęć. Tylko powiedzcie mi jak ja mam tam wcisnąć panel od klimatyzacji? pokrywę silnika szlifować? No a poza tym sklejony TOW: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Zacząłem też dłubać przy wnętrzu łatając ubytki i budując od podstaw fotel pasażera z zamiarem otwarcia, ale jeszcze go nie skończyłem. Niestety nie wychodzi mi kończenie modeli, jak również robienia ich "po kolei" zatem model idzie na boczny tor, ale nie chowam go do szafy. Jedynie nie wiem kiedy będzie następna aktualizacja. Sytuacja obecnie wygląda następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Postanowiłem, że model będzie zamknięty jak na zdjęciu, za wyjątkiem jednych drzwi: przedniego pasażera. Z tego względu trzeba coś z tamtej strony podłubać. Dokończyłem siedzisko. Nie jest to co prawda poziom jaki zaprezentował bodek66, ale i tak jestem w miarę zadowolony. Zdjęcie jest przy świetle sztucznym, a do tego duże kontrasty kolorów. siedzisko jet już pomalowane na piaskowo. Poduszki jeszcze przed malowaniem. Dalej będzie walka z nadmuchem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Cześć! Wygląda dobrze. Zawsze to plus dobudować coś brakującego. Zwróć tylko, proszę, uwagę na krawędzie obrabianych części, żeby były proste i warto było by je delikatnie ogradować (usunąć wiór). Powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Będzie poprawione. A tymczasem: Wiem, trochę mi za długi ten kanał wyszedł, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Tak to teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Jestem pełen podziwu. W szczególności podobają mi się szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Dzięki wielkie za dobre słowo. Cieszę się ze komuś się podoba. Jednak nie przesadzaj. Dobrze wiem, że zrobiłem sporo uproszczeń, a to co jest i tak jeszcze nie jest tak dobre jak być powinno. Wciąż nie potrafię zrobić kolejnego kroku w technice modelarskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Cześć! Maszyna wygląda naprawdę dobrze. Oczywiście znasz ją o wiele lepiej niż ja i też najlepiej wiesz gdzie można by jeszcze coś poprawić. O następny krok sie nie martw, coś takiego przychodzi naturalnie - buduj modele, miej z tego radość i zobaczysz, że będziesz się poprawiał - może powoli, ale za to stale. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misqgrzywa Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 No bardzo ładnie... co prawda nie znam się na tych samochodach, ale jestem pod wielkim wrażeniem dbałości o zgodność, a o ten "krok" się nie martw. (ja jestem ze 100 kroków za tobą) ale grunt to praktyka, i tak jak powyżej, liczy się frajda jaką Ci to daje. jak dla mnie SUPER Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Dzięki za dobre słowo. Przyda się. ;) Do wnętrza zostanie jeszcze dorobionych kilka elementów, ale znowu nie wiem kiedy. Na pewno nie przez długi weekend bo jestem "wyjechany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 Kolejny detal: Kabelki idące w dół od silniczka wycieraczek do ramy okna są w cieniu. Dlatego wyglądają na za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Tak trzymać i nie popuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 na ostatnich zdjeciach zrobil sie seksowny ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Ze względu na brak czasu, nic nie zrobiłem, ale znalazłem chwilę, aby poćwiczyć technikę malowania detali przed zabawą z wyrzutnią TOW. Do ćwiczeń posłużyły mi elementy Mk.19 i poboczne z gun truck'a. Tarcza będzie kiedyś... Malowanie mi na niej nie wyszło i poszła do kreta. (przy okazji, gdyby ktoś przypadkiem znalazł jakieś fajne zdjęcie tarczy, z jakimś napisem albo coś, to podepnijcie.) Aha, uprzedzam pytanie: "Czemu granaty są niebieskie?" No to odpowiadam: "Żeby było inaczej niż zwykle. Kolor niebieski maja granaty ćwiczebne." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Cześć! Podoba mi się cieniowanie tego stanowiska z granatnikiem. Ćwiczebne granaty - to się nazywa oryginalny pomysł! Życzę energii do dalszej pracy z humvee i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 Cieniowanie to wyłącznie "suchy pędzel".;) Być może coś się ruszy niedługo. Zeszłotygodniowy egzamin zaliczony na 4 więc mam chwile wytchnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 On jest różowy czy tak tylko zdjęcia wyszły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 No to na razie tak to wygląda. Teraz jeszcze suchy pędzel, ewentualne poprawki i można brać się za TOW'a i bambetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 pozazdrościć pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi