Qdłaty Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Trochę podłubałem przy statywie. Jeszcze muszę dorobić uchwyty, kable i pomalować konsolę. Później zabieram się za oporządzenie. Chciałem jeszcze zrobić jakieś fajne zdjęcie "szkieł" w oporządzeniu wyrzutni ale nie wyszło. Jedynie słownie mogę zapewnić, że pomazanie ich Green clear'em daje bardzo fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Po dyskusji na forum HMMWV zmieniłem troszkę koncepcję wyrzutni. Mianowicie zamiast postumentu jak w MUTT'cie, zdecydowałem się na umieszczenie wyrzutni na trójnogu, co wydaje się bardziej prawdopodobne. No to wydłubałem cały statyw z TOW'em. Połączyłem tu elementy zarówno z zestawu humvee jak i Dragonowskiego TOW. Wydaje mi się, że Dragon bardziej się przyłożył do tuby, dolnego elementu przyrządów celowniczych i nóg trójnogu. Natomiast w Tamiyi mamy ładniejsze: skrzynkę kontrolną, trzon trójnogu i górny element celowniczy. Dla tych którzy kiedyś będą robić taką składankę, zwracam uwagę na to, że Dragonowski TOW jest troszkę większy niż ten z modelu Tamiyi. Nie chodzi tu o jakiś konkretny element. Po prostu całość jest większa. Jakby w odrobinę innej skali. Widać to m. in. na ostatnim zdjęciu. Spłonka z tuby pocisku wystaje poza obudowę wyrzutni. Z tego względu użyję tu też samych tub z Dragona. Póki co wszystko zasycha... Znaczy klej. Jutro albo później wezmę się jeszcze za odpowiednie ułożenie kabli, szlify w niektórych miejscach i malowanie. Na razie zdjęcia na szybko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Jeszcze troszkę poprawić i będzie ok. Trochę krzywo mi się wkleiła rączka od baterii ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Oj tam krzywo wkleiła. Trzeba zrobić z tego feature! Po prostu w oryginale rączka jest na zawiasach i tyle :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Światło słabe. Mam nadzieję, że coś dojrzycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Troszkę połówki lufy się rozeszły od strony tuby - widać na ostatnim zdjęciu. I troszkę za ostry suchy pędzel, ale to raczej wina oświetlenia, w normalnym świetle dziennym pewnie to nie rzuca się tak w oczy. Poza tym wygląda całkiem sympatycznie, duży plus za okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi