Skocz do zawartości

M998 TOW carrier Pustynna Burza, Italeri 1:35

Qdłaty

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę podłubałem przy statywie. Jeszcze muszę dorobić uchwyty, kable i pomalować konsolę. Później zabieram się za oporządzenie.

P1260145.jpg

Chciałem jeszcze zrobić jakieś fajne zdjęcie "szkieł" w oporządzeniu wyrzutni ale nie wyszło. Jedynie słownie mogę zapewnić, że pomazanie ich Green clear'em daje bardzo fajny efekt

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Po dyskusji na forum HMMWV zmieniłem troszkę koncepcję wyrzutni. Mianowicie zamiast postumentu jak w MUTT'cie, zdecydowałem się na umieszczenie wyrzutni na trójnogu, co wydaje się bardziej prawdopodobne.

No to wydłubałem cały statyw z TOW'em. Połączyłem tu elementy zarówno z zestawu humvee jak i Dragonowskiego TOW. Wydaje mi się, że Dragon bardziej się przyłożył do tuby, dolnego elementu przyrządów celowniczych i nóg trójnogu. Natomiast w Tamiyi mamy ładniejsze: skrzynkę kontrolną, trzon trójnogu i górny element celowniczy.

Dla tych którzy kiedyś będą robić taką składankę, zwracam uwagę na to, że Dragonowski TOW jest troszkę większy niż ten z modelu Tamiyi. Nie chodzi tu o jakiś konkretny element. Po prostu całość jest większa. Jakby w odrobinę innej skali. Widać to m. in. na ostatnim zdjęciu. Spłonka z tuby pocisku wystaje poza obudowę wyrzutni. Z tego względu użyję tu też samych tub z Dragona.

Póki co wszystko zasycha... Znaczy klej. Jutro albo później wezmę się jeszcze za odpowiednie ułożenie kabli, szlify w niektórych miejscach i malowanie. Na razie zdjęcia na szybko:

P1260161.jpg

P1260163.jpg

P1260165.jpg

P1260166.jpg

P1260167.jpg

Troszkę połówki lufy się rozeszły od strony tuby - widać na ostatnim zdjęciu. I troszkę za ostry suchy pędzel, ale to raczej wina oświetlenia, w normalnym świetle dziennym pewnie to nie rzuca się tak w oczy. Poza tym wygląda całkiem sympatycznie, duży plus za okablowanie