Truckerek93 Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Napiszcie do : Dzidka Mroza 6 grudnia to Mikołajek jest?? I do Mikołaja tego od 24 grudnia Któryś z nich na pewno dopomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Może nie wszyscy pamiętają jak jakieś dobre pół roku temu pisałem że następnym modelem supersamochodu jaki wypuści na rynek Tamiya będzie Lexus LFA. Wiadomośc potwierdziła się i model Lexusa LFA z Tamii pojawi się na rynku w lutym 2011. Jest też spora ilość wznowień zapowiedzianych na luty 2011. Volkswagen Golf Racing Gr.2 Renault 5 Turbo Rally Datsun 240ZG Volkswagen Karmann-Ghia 1966 Fiat Abarth 695SS Alpine A110 1600SC Alfa Romeo Giulia Sprint GTA I dwa modele które także zapowiedziane są na luty ale będzie to limitowana seria Citroen 2CV Fiat 500F Osobiście jestem przeszczęśliwy z wznowienia Alfy Romeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Osobiście jestem przeszczęśliwy z wznowienia Alfy Romeo Smile Oj nie tylko, ty Trzeba szykować kasę bo oprócz Julki jest też tam kilka innych pyszności chociażby: Abarth, Renówka 5 czy Karman Ghia, który jakby nie patrzeć jest w połowie włoskim wozem Heh trzeba będzie chyba napisać do wspomnianych przez truckerka osobistości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Nie wiem czemu ale ta Alfa przypadła mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Tak, tak w Alfie wszyscy się kochają. Jak tym razem ją nabędę to na bank nie oddam jak to miało miejsce kiedyś. A Karmann też będzie u mnie mile widziany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Nie wiem czemu ale ta Alfa przypadła mi do gustu Very Happy Ciekawe czyja to sprawka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Golf mi więcej do szczęścia nie potrzeba, no może jeszcze nowa Scania Canvas italerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2010 Porsche 911 GT3R z Fujimi powinno pojawić się już w styczniu 2011. A tutaj ciekawostka ze strony Fujimi KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Wie może kotą coś na temat tego Nissana 180sx?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Zdjęcia Lexusa LFA z Tamii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Robi wrażenie ale cena pewnie na poziomie GT-Ra lub SLRa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Niestety - SLR kosztuje 4000 jenów (około 140 PLN) zaś LFA ma kosztować 5000 jenów czyli około 175 PLN - nie licząc narzutów polskich importerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Fujimi wypuszcza na rynek model Mercedesa SLS, model pojawi się w lipcu, skala oczywiście 1/24 Kolejną nowością Fujimi jest Porsche 911 GT3R, 1/24, model pojawi się w maju. Zapowiadane już wcześniej wznowienia Tamii czyli Alfa Romeo GTA, Renault 5 Turbo, Fiat 500F ukażą się w połowie maja. Na rynku jest już dostępny model Subaru Imprezy 2009 z Aoshimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Fujimi wypuszcza na rynek model Mercedesa SLS, model pojawi się w lipcu, skala oczywiście 1/24 Czy oni muszą zawsze robić konkurencję dla Revella? Chętnie zobaczył bym jakiś nowy model a nie lepszą wersję tego co wydali już niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 przemekgksw3, w sumie masz rację, ale ma to przecież swoje plusy Wolny rynek - klient chcę skleić sobie SLS w skali 1/24 i nie jest skazany tylko na jeden model. Może sobie wybrać ten, który bardziej mu odpowiada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Mogli by zamiast powielania się rozejrzeć się po rynku i zrobić jakiś inny model. Jest tyle ciekawych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Prawda, a Fujimi ma potencjał. Robią sporo i dobrze. Mnie trochę denerwuje fakt, że większość modeli to same super samochody - Ferrari, Lambo.A przecież są też inne fajne autka. Chciałbym zobaczyć fajne sedany czy kombi, takie powiedzmy C63 Amg czy RS2 Avant (a akurat to nie byłby problem dla audi wziąć formy z Audi 90, trochę poprzerabiać, dać zderzaki i inne duperelki z Porsche), czy typowe drogowe autka. Tego jest mało, a Ferrari też się kiedyś może przejeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Rabbit666 - święta racja, mi osobiście znudziły się super samochody i wolę tuningować zwykłe, pospolite autka. Swoją drogą skleiłbym sobie Astrę F taką jak mam w realu i bym przerobił ją sobie tak jak widziałbym swoją prawdziwą Tak mnie przed chwilą naszła myśl... W Polsce działa firma TOLOLOKO i nawet było o niej na TVN Turbo w "Polak potrafi" i tak sobie pomyślałem że można by było zaproponować im żeby wypuścili modele 1:24 (jakieś Poldasy, Maluchy, Żuki itd) do sklejania (1:87 też maja do samodzielnego montażu) a żeby sprawdzić popyt mogliby zrobić jakąś ankietę ile ludzi by było zainteresowanych... Ale mnie wzięło na wymyślanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Krzychu126 Zawsze można bawić się w jakieś kopiowanie w żywicy diecastów i dorabianie reszty elementów, masa roboty, ale na pewno wyszło by to taniej niż gotowy model żywiczny. Wystarczy spojrzeć na ceny modeli wspomnianego Tololoko w skali 1:72, nie wiem ile mógłby kosztować taki model w 24, ale obawiam się że w okolicach cen za samochody z np. Model Factory Hiro. A co do modeli zwykłych aut, to też chętnie widziałbym coś takiego, ale pewnie producentom się to nie opłaca, na jakimś zebraniu zarządu policzono że Ferrari czy Lamborghini sprzedają się najlepiej, i na nie się rzucili. Ja po cichu liczę, że przez ten trend można będzie liczyć na jakąś ładną Alfę 4C w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Alfy są piękne. Wiadomo, że kupuje je się sercem. Ja miałbym chrapkę na taką nową Guliettę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Wysyp nowości z Aoshimy: Mazda Familia XG (1/24, lipiec) Suzuki ST30 Carry Truck Panel Van (1/24, lipiec) Mitsubishi V43 Pajero Super Exceed (1/24, czerwiec) Subaru GRB Impreza WRX STI 5door `10 (1/24, lipiec) Wolf Countach Version 2 (1/24, lipiec) Lamborghini Countach LP500R (1/24, kwiecień) Toyota 200 Hiace Super GL `10 (1/24, czerwiec) URAS ER34 Skyline (1/24, czerwiec) G50 Infinity Q45 (1/24, kwiecień) ECR33 Skyline Type M (1/24, kwiecień) Nissan C31 Laurel (1/24, lipiec) Autozam AZ-1 (1/24, maj) C10 Skyline 4Dr (1/24, maj) 110 Gazelle Special (1/24, maj) Japan 4Door Special (1/24, lipiec) 330 Cedric Special (1/24, lipiec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Dwie pierwsze pozycje bardzo interesujące Nie wiesz jak będzie z ich dostępnością w europie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Pewnie tak jak z Subaru które właśnie wyszło. W europie zachodniej około miesiąca po Japonii, w Polsce jak dobrze pójdzie po pół roku... Muszę się przyznać że Suzuki ST30 Carry Truck Panel Van i Subaru GRB Impreza WRX STI 5door`10 już zamówiłem w przedsprzedaży na www.1999.co.jp PS. Jeżeli ktoś chciałby mieć te modele wcześniej, tj zaraz po wprowadzeniu do sprzedaży to chętnie pomogę w sprowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 14 Maja 2011 Autor Share Napisano 14 Maja 2011 Mała relacja z targów Shinozuka Hobby Show 2011 Tamiya i dwie nowości, Honda NSX Type-R, 1/24, zapowiedziana na lipiec Porsche 961 Le Mans Hours 1986, 1/24, zapowiedziane na koniec czerwca Honda Dax ST70, skala 1/12, data wydania lipiec Bimota Tesi 1D 906SR, 1/12, czerwiec I zdjęcie stoiska przedsstawiającego Lexusy LF-A z Tamii Fujimi, Nissan Skyline 4door Sedan 2000GT-E/L 1/24, zapowiedź na maj Citroen 2CV z Revella o który m była mowa jakiś czas temu Stoisko Aoshimy Subaru GRB Impreza WRX STI 5door `10 (1/24, lipiec) pozostałe zdjęcia modeli Aoshimy, w tym nowości o których mowa kilka postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Czarne subaru naprawdę byczo się prezentuję Wprawdzie jestem przeciwnikiem tego lanosa, bo wolę poprzednie wersje STI, ale nie mogę powiedzieć, że w tym czarnym kolorze nie wygląda ładnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi