Trucknology Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Hello Chciałbym pokazać mój najnowszy model, który miał premierę na Modell Truck Manii 2010 w Kępnie. Jest to Scania serii 4 w konfiguracji 4x2, którą znacznie poddałem modyfikacjom. Inspiracjami dla mnie były m.in. Volvo The Xtreme, Sharks Svempasa, Red Hawk Tiziana Zampieri, oraz Jade Idol Carstena Nielsena. Mój model to połączenie trzech pasji - modelarstwa, ciężarówek i muzyki. Na tylnej ścianie wykonałem obraz z wizerunkiem Armina van Buurena, a na modelu pojawiło się kilka napisów Mirage - jest to tytuł najnowszego albumu holenderskiego DJ'a. Głównym założeniem przy budowie tego modelu były trzy pojęcia: gładko, minimalistycznie i awangardowo. Model został polakierowany produktami firmy Profix i Glasurit, a lakier na nadwoziu pochodzi z palety Mercedesa - Sockelgrau D7351. Model bazowy: ITALERI #3833 Scania R144L 530 Konwersje użyte do modelu: KFS TQ20A front super single wheels H.A. Models leather plate H.A. Models rear suspension Scania MG Mouldings SC36 Open Battery Box MG Mouldings SC43 Scania front disc brakes MG Mouldings SC42 Scania rear disc brakes MG Mouldings SC41 Scania rear shock absorber conversion J.C. Lescrenier SCA-79 Rammschutz Dodatkowe części i akcesoria: ITALERI #720 Truck accessories Answer nakrętki 0,6 mm Answer nakrętki 0,8 mm Answer nity 0,9 mm Przednie reflektory ksenonowe Scania R Sprzęt audio The Parts Box red flock black flock FL26 Zusatzleuchten ecking rot 2x5mm FL24 Zusatzleuchten ecking clear 2x5mm FL16 Zusatzleuchten ecking clear 1x3mm Lakiery: Profix Mercedes-Benz Sockelgrau D7351 Glasurit CPU-M-02*0131.00 czarny FIAT srebrny BMW czerwony Dziękuje za uwagę i zapraszam do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Bardzo mi sie podoba, a co najlepsze jest to ciezarowka twojego pomysly i uwazam, ze sam fakt tego zaskuguje na duze brawa. Jakosc wykonania jest perfekcyjna - to co robiles od podstaw na warsztacie bo dosc czesto zagladalem na twoj temat zastanawialo mnie jak ta Scania bedzie wygladac jak bedzie skonczona - no i efekt jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Scania ładna, ale jakoż iż Armin jest holendrem to wypadało by żeby to był DAF. Pokażesz silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Kawał dobrej roboty Wojtku, stworzyłeś coś "innego", nowy styl i wyszło Ci to bardzo dobrze. W dodatku podoba mi się to, że nie poprzestałeś tylko na wyglądzie scanii, ale i zająłeś się też stroną techniczną. Co du dużo pisać scania jest świetna i tyle. Gratuluje nagrody na MTM, w pełni zasłużona ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody016 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Z racji tego, iż lubię Armina, model jest naprawdę odlotowy! Wykonanie stoi na wysokim poziomie, a kolor zbliżony do koloru jego Subary z audycji A state of trance. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Witam. Nie bardzo wiem co pisac bo tu tylko ogladac mozna i podziwiac. Model jak kazdy w twoim wykonaniu jest zrobiony na wysokim poziomie. Tematyka mi bardzo odpowiada i sam pomysł jest ciekawy. Super połozony lakier i wszystkie dodatki tworzą łądną skakanke do ktorej nie mozna sie przyczepic. Jak dla mnie jest jeden minus-kolor. Nie wiem jak on na zywo wyglada ale jakos nie jestem do niego przekonany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Scania wykonana na najwyższym poziomie,ale kolor przynajmniej na fotkach mi się średnio podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Coś niesamowitego , design najlepszy jaki widziałem. Daję 10/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam. Model jest elegancki i kolorek pasuje idealnie. Moim zdaniem pasowała by do niej kremowa cysterna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_polo Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Jestem pod wielkim wrażeniem, zwłaszcza szczegółów których teraz niestety już nie widać (okablowanie etc). Gratulacje, nagroda w pełni zasłużona ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi