Skocz do zawartości

M3 Lee "LULUBELLE"-Reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i wreszcie skończona dioramka. Co poniektórzy czekali na nową odsłonę, więc się doczekali. Scenka ma przedstawiać parę godz. przed całą akcją z filmu (Ci co nie wiedzą, starałem się upodobnić swój czołg do tego z filmu "Sahara" z 1943r.).

Co do budowy. Wieża zmieniona na właściwą, ogólna poprawa eM-trójki... Podłoże, namiot, palmy i wąż wykonane od podstaw. Wąż to kawałek drutu z doklejoną uformowaną blaszką po . Palmy to plastikowe patyczki po balonikach, obwinięte drutem w różnych kierunkach i oklejone taśmą Tamiya. Kokosy to ziele angielskie a liście są wycięte odręcznie ( i tu podziękowania dla mojej siostry Karoliny i mojej dziewczyny Kasi za pomoc w wycinaniu ), jest ich 29 szt. Namiot... wykonanie z cienkich patyczków, na to naniesiony odrysowany i wymierzony kawałek papieru, przyklejony i namoczony wodą z wikolem. Farby jakie użyłem to Humbrol i wszystko jest pomalowane pędzlem. Do terenu użyłem Mig-a w kolorze zbliżonym do pisaku ( na zdjęciach tak nie widać, ale w rzeczywistości jest za żółty). Tabliczka z nazwą to także puszka po uformowana i postrzępiona, dodałem w koło niej imitacje nitów. Zdjęcia nie są zabójcze bo się śpieszyłem... musiałem zdążyć podrzucić dioramkę koledze który zabierze ją na konkurs w Lublinie. Nie liczę na nic, bo błędów co nie miara, ale to moja pierwsza poważna diorama do której się przyłożyłem i jeszcze nigdy nie startowałem w takich zawodach więc czemu nie spróbować swoich sił już teraz.

A teraz zdjęcia :

HPIM6015.jpg

HPIM6016.jpg

HPIM6017.jpg

HPIM6018.jpg

HPIM6019.jpg

HPIM6021.jpg

HPIM6022.jpg

HPIM6023.jpg

HPIM6026.jpg

HPIM6027.jpg

Mam nadzieję że komuś się spodoba, co do krytyki to walcie śmiało ( chociaż wiem jakie byki walnąłem, ale może coś przeoczyłem ).

Napisano
Trochę Tanker Jacket'y u czołgistów się gryzą z pustynią.

Dokładnie o to samo chciałem zapytać Poza tym namiot pozostawia wiele do życzenia - chyba to raczej jakas prowizorka aniżeli kontrakt, bo nigdy nie spotkałem takiego. chyba, że kolega ma zdjęcia archiwalne to zwracam honor. Póki co jestem na nie

Napisano

Macie rację, z góry mówiłem że jest dużo błędów. Niestety nie mam funduszy na zakupowanie tego co właśnie bym chciał/potrzebował. Raczej chodziło mi żeby zmienić poprzedni wygląd ( znaczy się z tamtej podstawki na coś lepszego). Sądzę że jest różnica i na lepsze. Dopiero się uczę . Ale z całej dioramy najbardziej podobają mi się palmy ( tak skromnie mówiąc ).

Napisano

Cześć

Moim zdaniem źle nie jest, nawet mi się podoba jako całość

Oczywiście czołgiści w tych strojach bardziej pasują do Europy jednak nie psuje to odbioru pracy.

Pozdrawiam

• 1 year later...
Napisano
Z czego zrobiłeś namiot i piasek
Czytamy a nie tylko oglądamy obrazki.

Mnie się podoba, no poza strojami oczywiście. Sam też robiłem podstawkę w pustynnych klimatach i do tego z podobnym czołgiem.