Michał15 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Szkoda że nie chcesz zamontować foto trawionek. Ale cóż grunt żeby tobie dostarczał model przyjemności i satysfakcji. Sam wiem z doświadczenia że jak model podoba się temu co go wykonuje dodaje to motywacji do dalszych prac. Zresztą każde modelarstwo ma swoje trudne i trudniejsze strony. Jeśli mogę spytać jakim modelarstwem wcześniej się zajmowałeś? Bo pisałeś coś że zaczynasz dopiero w plastikowym. Co do szpachlowania to nie będę oceniał bo sam nie jestem w tym dobry. Po za tym widzę że prace postępują szybko na przód. Ciekawi mnie malowanie tych luf na czarno. Muszę poszukać czy tak rzeczywiście było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 14 Marca 2011 Autor Share Napisano 14 Marca 2011 Powitac Lufy ida do poprawki beda siwie tak jak i reszta przy tym prostym malowaniu.reszte tez bede poprawial Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Lufy ida do poprawki beda siwie tak jak i reszta przy tym prostym malowaniu.reszte tez bede poprawial Pozdrawiam Nie chcę Cię uszczęśliwiać na siłę, ale o ile okręt miał swój szary kolor, o tyle lufy mogły by być delikatniej "stalowe". Poza tym masz tylu kolegów od Bismarcka i Tirpitz'a - nie warto zaglądnąć do ich relacji? Przecież nikt Cię nie popędza w budowie Wybacz jeśli Cię denerwuję, ale gdybyś odrobinę bardziej się przyłożył i nieco zwolnił pracę (a przecież modelarstwo to cierpliwość i precyzja), to okręt mógłby zdecydowanie lepiej wyglądać ! A chyba nie chcesz, żeby wyglądał tak: http://allegro.pl/model-okret-pancernik-yamato-skala-1-350-i1486050243.html (oczywiście bez obrazy dla Autora) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 A chyba nie chcesz, żeby Twój model wyglądał tak:http://allegro.pl/model-okret-pancernik-yamato-skala-1-350-i1486050243.html (oczywiście bez obrazy dla Autora) ... A wiesz że ten sam autor sprzedał na allegro Tirpitz-a wykonanego w ten sam sposób za 1500pln??? guzik1202 myślę że powinieneś przede wszystkim troszkę popracować waschem na swoim modelu. Jest to w miarę prosta technika (naturalnie nie zagłębiając się w nią zbyt mocno) a fajnie uplastyczni model. Poza tym nabierze życia ;) Pozdrawiam Macisso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 A wiesz że ten sam autor sprzedał na allegro Tirpitz-a wykonanego w ten sam sposób za 1500pln??? ... no comment ... guzik1202 myślę że powinieneś przede wszystkim troszkę popracować washem na swoim modelu. Jest to w miarę prosta technika (naturalnie nie zagłębiając się w nią zbyt mocno) a fajnie uplastyczni model. Poza tym nabierze życia ;) Ja niestety odnoszę wrażenie, że kolega robi wg. swojego planu i nie uwzględnia w nim naszych rad Szkoda, bo przy odrobinie poprawek, model wyglądałby zupełnie inaczej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 No ale napisał wcześniej że dopiero zaczyna w plastikach. Moich pierwszych modeli plastikowych nie chcielibyście oglądać, szczególnie okrętowych. Może rzeczywiście wystarczy tylko słuchać rad ale w modelarstwie okrętowym to nie jest takie proste. Moim zdaniem to jedno z najtrudniejszych działów modelarstwa. Ma dużo elementów i czasami trzeba się jeszcze do tego trochę znać na okrętach.Także patrzmy na postępy może im dalej będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gluś Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 ...ale o ile okręt miał swój szary kolor, o tyle lufy mogły by być delikatniej "stalowe"... Wydaje się jednak że miały tak samo siwy kolor jak reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Może rzeczywiście wystarczy tylko słuchać rad ale w modelarstwie okrętowym to nie jest takie proste. Moim zdaniem to jedno z najtrudniejszych działów modelarstwa. Ma dużo elementów i czasami trzeba się jeszcze do tego trochę znać na okrętach.Także patrzmy na postępy może im dalej będzie lepiej. Zgadzam się, że pierwszy model zawsze jest najtrudniejszy - ale uważam, że w takim wypadku tym bardziej powinno się posłuchać rad. Poza tym nie przesadzajmy, szpachla to nie jest specjalnie ciężkie wyzwanie. A na każde pytanie kolega dostanie pomocną odpowiedź. Ba, podejrzewam że nawet mógłby otrzymać tu instrukcję krok-po-kroku. Gdyby tylko chciał nieco zwolnić z robotą i posłuchać... ... Wydaje się jednak że miały tak samo siwy kolor jak reszta. Racja, przecież to oczywista oczywistość. Nie wiem dlaczego tak napisałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi