Skocz do zawartości

tamiya bismarck 1:350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szkoda że nie chcesz zamontować foto trawionek. Ale cóż grunt żeby tobie dostarczał model przyjemności i satysfakcji. Sam wiem z doświadczenia że jak model podoba się temu co go wykonuje dodaje to motywacji do dalszych prac. Zresztą każde modelarstwo ma swoje trudne i trudniejsze strony. Jeśli mogę spytać jakim modelarstwem wcześniej się zajmowałeś? Bo pisałeś coś że zaczynasz dopiero w plastikowym. Co do szpachlowania to nie będę oceniał bo sam nie jestem w tym dobry. Po za tym widzę że prace postępują szybko na przód. Ciekawi mnie malowanie tych luf na czarno. Muszę poszukać czy tak rzeczywiście było.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powitac

Lufy ida do poprawki beda siwie tak jak i reszta przy tym prostym malowaniu.reszte tez bede poprawial

Pozdrawiam

Napisano
Lufy ida do poprawki beda siwie tak jak i reszta przy tym prostym malowaniu.reszte tez bede poprawial

Pozdrawiam

Nie chcę Cię uszczęśliwiać na siłę, ale o ile okręt miał swój szary kolor, o tyle lufy mogły by być delikatniej "stalowe". Poza tym masz tylu kolegów od Bismarcka i Tirpitz'a - nie warto zaglądnąć do ich relacji? Przecież nikt Cię nie popędza w budowie Wybacz jeśli Cię denerwuję, ale gdybyś odrobinę bardziej się przyłożył i nieco zwolnił pracę (a przecież modelarstwo to cierpliwość i precyzja), to okręt mógłby zdecydowanie lepiej wyglądać !

A chyba nie chcesz, żeby wyglądał tak:

http://allegro.pl/model-okret-pancernik-yamato-skala-1-350-i1486050243.html

(oczywiście bez obrazy dla Autora)

...

Napisano
A chyba nie chcesz, żeby Twój model wyglądał tak:

http://allegro.pl/model-okret-pancernik-yamato-skala-1-350-i1486050243.html

(oczywiście bez obrazy dla Autora)

...

A wiesz że ten sam autor sprzedał na allegro Tirpitz-a wykonanego w ten sam sposób za 1500pln???

guzik1202 myślę że powinieneś przede wszystkim troszkę popracować waschem na swoim modelu. Jest to w miarę prosta technika (naturalnie nie zagłębiając się w nią zbyt mocno) a fajnie uplastyczni model. Poza tym nabierze życia ;)

Pozdrawiam

Macisso

Napisano
A wiesz że ten sam autor sprzedał na allegro Tirpitz-a wykonanego w ten sam sposób za 1500pln???
... no comment

...

guzik1202 myślę że powinieneś przede wszystkim troszkę popracować washem na swoim modelu. Jest to w miarę prosta technika (naturalnie nie zagłębiając się w nią zbyt mocno) a fajnie uplastyczni model. Poza tym nabierze życia ;)
Ja niestety odnoszę wrażenie, że kolega robi wg. swojego planu i nie uwzględnia w nim naszych rad Szkoda, bo przy odrobinie poprawek, model wyglądałby zupełnie inaczej...

...

Napisano

No ale napisał wcześniej że dopiero zaczyna w plastikach. Moich pierwszych modeli plastikowych nie chcielibyście oglądać, szczególnie okrętowych. Może rzeczywiście wystarczy tylko słuchać rad ale w modelarstwie okrętowym to nie jest takie proste. Moim zdaniem to jedno z najtrudniejszych działów modelarstwa. Ma dużo elementów i czasami trzeba się jeszcze do tego trochę znać na okrętach.Także patrzmy na postępy może im dalej będzie lepiej.

Napisano
...ale o ile okręt miał swój szary kolor, o tyle lufy mogły by być delikatniej "stalowe"...

Wydaje się jednak że miały tak samo siwy kolor jak reszta.

505rm.th.jpg

Napisano
Może rzeczywiście wystarczy tylko słuchać rad ale w modelarstwie okrętowym to nie jest takie proste. Moim zdaniem to jedno z najtrudniejszych działów modelarstwa. Ma dużo elementów i czasami trzeba się jeszcze do tego trochę znać na okrętach.Także patrzmy na postępy może im dalej będzie lepiej.
Zgadzam się, że pierwszy model zawsze jest najtrudniejszy - ale uważam, że w takim wypadku tym bardziej powinno się posłuchać rad. Poza tym nie przesadzajmy, szpachla to nie jest specjalnie ciężkie wyzwanie. A na każde pytanie kolega dostanie pomocną odpowiedź. Ba, podejrzewam że nawet mógłby otrzymać tu instrukcję krok-po-kroku. Gdyby tylko chciał nieco zwolnić z robotą i posłuchać...

...

Wydaje się jednak że miały tak samo siwy kolor jak reszta.
Racja, przecież to oczywista oczywistość. Nie wiem dlaczego tak napisałem

...