Adamo722 Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Witam Przedstawiam kolejny model z serii wojna w Korei Yaka-9D. Zdaję sobie sprawę, że głównie była tam używana wersja Yaka-9P jednak ze względu na szczątkowe informacje wersji Yaków uzywanych w tej wojnie nie można wykluczyć, że i ta wersja była używana. Ogólnie o modelu, nie polecam go ze względu na tragiczne dopasowanie i uproszczone wykonanie. Co mi się udało poprawić i wykonać zostawiam wam do oceny;o) Aha, ze względu na zepsuty aerograf model w całości malowany pędzęlkiem i farbami Pactra. URL=http://img233.imageshack.us/i/p1020458s.jpg/][/url] URL=http://img502.imageshack.us/i/p1020460h.jpg/][/url] URL=http://img837.imageshack.us/i/p1020470h.jpg/][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 a dlaczego nie JAK ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 tak na marginesie najpoprawniejsza forma to: Яковлев Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 nie no świetnie wchodząc do wątku pomyślałem : boshh stary airfix - tragedia w reedycji, a Ty zrobiłeś z niego bardzo przyzwoity model! smaczkiem są żołnierzyki na skrzydłach i klapy (jakich blaszek użyłeś? bo i kokpit super) natomiast co to są te czerwone kropy obok to nie wiem, ale chętnie się dowiem gratuluję pięknego modelu pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Witam,z większych błędów jakie zauważyłem to zły obrys końcówek skrzydeł ,zły kształt rur wydechowych,lufa działka za duża wygląda jak w wersji T,golenie podwozia powinny być pochylone bardziej do przodu pozatym model sprawia fajne wrażenie .Duży plus za samozaparcie przy budowie tego modelu.Jeszcze śmigło nie w tą stronę się obraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 a dlaczego nie JAK ?? ''Yak'' było napisane na pudełku . Te zacieki po obu burtach zamiast odwzorowywać okopcenia tylko szpecą. Lepiej by wyglądał bez nich. Po za tym zestaw słaby, próbowałem go kiedyś zrobić ale wywaliłem do kosza- nie dałem rady nic z niego wykrzesać. Tobie się udało.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 (edytowane) Nie licząc tych "okopceń" udało Ci się zrobić naprawdę dobry model z tego gniota Można by tylko dać w mat lub półmat bo trochę dziwnie się błyszczy. Edytowane 31 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 ''Yak'' było napisane na pudełku Cool . Napis na pudełku nie jest po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 nie no świetnie wchodząc do wątku pomyślałem : boshh stary airfix - tragedia w reedycji, a Ty zrobiłeś z niego bardzo przyzwoity model! smaczkiem są żołnierzyki na skrzydłach i klapy (jakich blaszek użyłeś? bo i kokpit super) natomiast co to są te czerwone kropy obok to nie wiem, ale chętnie się dowiem gratuluję pięknego modelu pozdrawiam! Te czerwone to wlewy paliwa do zbiorników, natomiast wszystkie dodatki są własnoręcznie wykonane z blaszki miedzianej 0,1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Witam,z większych błędów jakie zauważyłem to zły obrys końcówek skrzydeł ,zły kształt rur wydechowych,lufa działka za duża wygląda jak w wersji T,golenie podwozia powinny być pochylone bardziej do przodu pozatym model sprawia fajne wrażenie .Duży plus za samozaparcie przy budowie tego modelu.Jeszcze śmigło nie w tą stronę się obraca Wszystkiego w tym modelu nie poprawię ale podwozie na pewno. Jak to zrobię wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Troszkę Jaczka poprawiłem w kwestii podwozia oraz łopat śmigła, żeby kręciło się w drugą stronę. Nie dam na razie rady poprawić linii bo rozpocząłem nowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi