Skocz do zawartości

SU 152 Ark 1/35

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

niestety zawiodę was panowie oznaczę już nie ma bo mi się nie podobały(lewa strona była za nisko w porównaniu do prawej ) to je przemalowałem przy okazji poprawiłem cieniowanie i prysnąłem półmatem i wygląda to tak:

1004259.jpg

1004261q.jpg

1004265.jpg

1004267p.jpg

1004268d.jpg

1004269.jpg

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam dziś ostatecznie dałem sobie spokój z tymi gąskami które zakupiłem - są nie reformowalne... pozlepiać coś z nich tak by się trzymało dłużej niż godzinę to cud!!! Mam dość ciągłego prostowania i obdrapywania z kleju!!

Tu mam pytanie a za razem prośbę do was koledzy. Nie zostało któremuś jakieś plastikowe gąski go kv?? Chętnie odkupie bo jak nie to będę zmuszony utopić kasę w fiuri :(

mam jeszcze takie pytania:

1 czy ktoś mi może powiedzieć co to jest cz jest to guma czy gąski z plastiku??

http://www.martola.com.pl/pl141/produkty3294/Tracks_for_russian_tanks_KV

2 ile dokładnie jest w tej paczce gąsek cz 100 cz 200??

http://www.jadarhobby.pl/armo-35518-kw-gasienice-ogniwkowe-135-p-851.html?manufacturers_id=9

Su powraca z nowymi numerami i zbiornikami plus wstępna przymiarka z gratami na nim i w sumie nie bardzo mi pasi to kolo zapasowe przynajmniej w tym miejscu. Ogólnie co o tym wszystkim myślicie koledzy??

img4716w.jpg

img47150.jpg

img47130.jpg

img47110.jpg

img4710.jpg

img4708m.jpg

img47070.jpg

dzięki koledzy jutro wybieram się do sklepu dla plastyków po świeży asortyment i zobaczymy co z tego wyjdzie a dziś chyba dodam jeszcze parę obić gąbeczka gdzie nie gdzie

Z przodu na haki daj dłuższy kawałek łańcucha z reszty zrezygnuj.

Jak możesz to sprecyzuj to dokładniej bo nie bardzo widzę Twój pomysł

Taka mała uwaga

kolo wygląda fajnie ale myślę że jest za ciężkie i by się szybko razem z błotnikiem urwało.

Nie był bym tego taki pewien

g015001279017.jpg

skoro taka beczkę pełna utrzymywały a tak swoja droga może bym swoja sukę obdarzył taka beczką

Dumo napisał:

Z przodu na haki daj dłuższy kawałek łańcucha z reszty zrezygnuj.

Jak możesz to sprecyzuj to dokładniej bo nie bardzo widzę Twój pomysł

oooo takie coś:

42853273.jpg

Witam suce dostało się trochę olejami i tak to wygląda

img4746.jpg

img4747.jpg

img4751s.jpg

img4753a0.jpg

img4752d.jpg

Tu z Fleszem

img4748t.jpg

img4749h.jpg

Teraz powoli zabieram się za błotko

hmm teoretycznie nie mam albo pożyczam od dziewczyny albo od współlokatorów choć ten robi kiepie fotki... a jak jestem w domu to korzystam z aparatu mamy który mimo ze turystyczny robi ładne fotki (pierwszy malowanie i pierwszy post ).

Hmm i najwyraźniej muszę przywieś jakiś bristol z domu lub prześcieradło do fotek bo ta koszulka już długo nie wytrzyma :P

Ale szczerze panowie czy ten model wygląda na to ze jest robiony na łóżku i w dodatku mój arsenał warsztatowy jest ubogi ( skalpel nóż 3 razy pinceta trochę papieru ściernego 3 pędzelki małe nożyczki- najlepsze narzędzie do skrobania dłubania frezowania, klei do plastiku 2 razy super glu i z 10 farbek valejo a ostatnio 4 akryle i terpentyna )