Tomek_gnr Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Szkoda że błotników z blaszki nie zrobiłeś, nie było w zestawie voyager'a ?? były, nie zmarnują się, jeszcze ich uzyje przy jakims tygrysie. dzisiaj dorobiłem zaległe wyrzutniki, doszły też prawie wszystkie zaczepy lin holowniczych. Madeira zwróc uwage że na wylocie filtra jest taka siateczka pierwszy filtr na miejscu, drugi moze jutro. robi się gęsto, niedługo nie bedzie jak złapać modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Witam. Faktycznie za chwilę nie będzie jak łapać modelu. Ale wygląda na prawdę świetnie!! Madeira zwróc uwage że na wylocie filtra jest taka siateczka Wiem, zauważyłem ja na jakiejś monografii -nie pamiętam już gdzie. Na pewno ją uwzględnię, ale gdzie mi tam do filtrów jeszcze... Dziś kończę przednie błotniki i jadę z mocowaniami przekładni. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Świetnie Ci idzie. Będę miał się na czym wzorować, gdy już zacznę zajmować się zewnętrzną stroną modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 wziałem się powoli za błotniki... musze wymienic 3 sztuki tych uchwytow przy mocowaniach trackow na wiezy bo wyszly jakos koslawo i nie daje mi to spokoju. filtry jak widać na miejscu, juz niewiele zostalo, niedlugo czuje pojdzie podkladzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Świetnie wygląda z tymi wszystkimi blaszkami, już na tym etapie wiadomo, że będzie bardzo dobry model, gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Maluj go już bo zaraz zwariuje Świetna robota Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Widzę filtry założyłeś skąd robisz tego tygryska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 jedziemy z koksem. A już szukałem jakiegoś białego proszku. Ech, głupi jednak żart. Zdetalowanie tego modelu, jakie robisz zapiera mi dech w piersiach. Rób, rób, wygląda coraz piękniej. Ja już czekam na Twoje malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Widzę filtry założyłeś skąd robisz tego tygryska ? odsyłam do pierwszej strony tematu "Prawie" skonczylem etap klejenia. zdetalowałem troche blotniki. ziarno potworne na zdjeciu ale chcialem pokazac ze doszly srubki do tych zaczepow klapy doszly dziurki na lufie, jedna jest na zdjeciu troche wieksza ale juz poprawilem pożegnalne zdjecie konczace nocna serie prowizorycznych fotek na byle tle. Nastepne z racji malowania beda robione raczej w dzien, musze tez kupic jakis karton na tlo w koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Polecam lufke RBmodel tania i bardzo dobra o wiele dokładniejsza od zestawowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Powiem Ci Tomek, że strasznie smętny się Twój warsztat zrobił.. Wszystko takie czyste, czepić się nie ma czego... Ee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 spoko, spoko, zaczalem etap malowania to bedziecie sie mieli napewni czego czepic juz po wstepnym polozeniu podkladu wyszlo ze lufa w jednym miejscu jednak ma widoczne laczenie, poza tym pare miejsc trzeba przeszlifowac albo poprawic, ale i tak pokaze wam dopiero jak bedzie wszystko wysmigane z podkladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 ech, na lufie nie ma juz kreski ale zostalo takie delikatne splaszczenie po szlifowaniu, nastepnym razem jak bede skladal tigera a bede, to kupie se lufke RB. Jak widac zrobilem tzw preshading, wczesniej sie w to nie bawilem tylko malowalem calosc na czarno albo szaro, zobaczymy czy sie oplaci ta zabawa. akurat na ostatnie kółko zabraklo mi farby >: Teraz poloze na to dark sand a potem bede rozjasnial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 No i polozylem, tyle ze vallejo dark ochre jako wstepna baza, teraz bede to rozjasnial tylko jeszcze nie zdecydowalem czym, cieniowanie chyba wyszlo niezle na tym etapie. Hans fotki takie sobie bo juz slonca brakowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Mrau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 No zapowiada sie bardzo dobrze. Podoba mie sie Twoj preshading. Z washem bedzie wygladac fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Cześć Tak sobie właśnie przeglądam fotki z twojego warsztatu i doszedłem do wniosku, że model Tamiya po waloryzacji nie jest wcale gorszy od Dragona, a nawet miejscami lepszy. W czasie świąt też planuję wykonać Tygrysa z 502 Batalionu tylko z numerem 213, póki co na razie zbieram dodatki Jeśli chodzi o bazę to moim zdaniem wyszło za ciemno na początek ale jeszcze pewnie mocno to rozjaśnisz. Jednokolorowe kamo wbrew pozorom daje duże pole do popisu przy malowaniu tylko trzeba wyjść z bardzo jasnej (wręcz beżowej) bazy, przyciemnić to zawsze można w późniejszych etapach P.S. Jesteś pewien (tzn. czy masz jakieś zdjęcia) czy ten konkretny pojazd posiadał wizjer ładowniczego, bo część Tygrysów z tego batalionu to bardzo wczesne wersje i nie wszystkie czołgi go miały? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 No to czekam na warsztat. ; ) Tamiya nie jest wcale gorsza po waloryzacji ale trzeba troche wysilku wlozyc jednak. Jesli chodzi o rozjasnianie to juz dostal dark yellow rozjasniona, nie jest bardzo jasny coprawda ale juz nie wyglada jak pustynny, aktaulnie jestem na etapie malowania narzedzi wiec dopiero jak sie z tym uporam to zrobie fotki, akurat nie lubie tego etapu wiec moze za tydzien beda jakies zdjecia ;P teraz przerzucilem sie na drugiego tigera późnego... Pewien zupelnie byc nie moge bo na fotach tego nie widac ale z tego co wiem mniej wiecej to pojazd pochodzil z dostawy majowej '43 a peryskop pojawil sie w marcu. http://missing-lynx.com/panzer_facts/pftiger.htm tutaj jest ściagawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 wielkiego update'u nie ma bo nadal detale czekaja na dokonczenie ich podmalowania ale ze nie pokazywalem ostatecznego koloru to cyknalem fote. tak to wyszlo po rozjasnianiu, uporałem sie tez z malowaniem zewnetrznych bandazy, jeszcze te wewnetrzne ktorych w sumie i tak nie bedzie widac, niedlugo pewnie bede zamawial do niego friule... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Miałem okres niemocy modelarskiej ale ruszyłem teraz troche sprawy i mam nadzieje że już pojdzie. Roboty z kołami masę, tylne bandaze pomalowane średnio a nawet momentami wcale ale praktycznie nie bedzie ich widac tymbardziej ze bede nakladal jeszcze bloto, na froncie koła maja juz wash. wieża dostała już sido i kalki, teraz pora zrobic obicia a potem wash. małe porównanie skal 1/35 i 1/48, ten mniejszy to model AFV który sobie majstruje bez zbednej spinki o detale, pewnie pojdzie na handel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 No dzień dobry!! Cieszę się, że ruszyłeś dalej. Z przestojem jest tak, że trzeba po prostu siąść do stołu zacząć coś dłubać. Potem już idzie samo i.. kurde znów pół nocy zarwane. Wygląda obiecująco. Różnica w skali jest o wiele mniejsza niż myślałem. Ładnie się wieżyczki prezentują. Czekamy na ciąg dalszy Tomaszu_gnr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Swietna robota! Rozumiem ze utknales na obiciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Ładnie to wygląda, czekam na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 jak widać z wieżą narazie nic sie nie zadziało ale pasażer gotowy, teraz musi czekać aż jego maszyna bedzie oddana do użytku. przy okazji dopatrzylem sie ze moglem dorobic tez czarna uszczelke przy wlazie dowódcy i teraz mam zagwozdke czy ja dorabiać czy może nie dorabiać zeby nic nie zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Do odważnych świat należy!! Dajesz z tą uszczelką!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi