kzugaj Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Witam panowie widzialem ostatnio Losia w 1:48 z Miragea albo innej firmy. Sa dwie wersje z pojedynczym i podwujnym ogonem. Czy ktorys z tych zestawow jest wart uwagi? Ile mozna z niego wycisnac i czy sa jakies blachy do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Witam. Zestaw, o który pytasz, nie jest łatwym, i przyjemnym do montażu modelem. Trzeba się trochę napracować. Są do niego zestawy blach, popatrz na ofertę firmy Part. Przy odrobinie samozaparcia można z niego coś wycisnąć. Jest to w końcu nasz Łoś, i jedyny dostępny w tej skali. Ja trochę z nim powalczyłem i wyszło coś takiego: viewtopic.php?t=17445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Oba te Łosie są warte uwagi, aczkolwiek tak jak powiedział kolega GEM, nie jest to model idealny i przyjazny modelarzowi. Ponoć Mirage w aktualnie oferowanych zestawach wprowadził jakieś zmiany (poprawki) w stosunku do starszych serii produkcyjnych, ale jak z tym jest naprawdę, niestety nie wiem, bo nie miałem okazji tego nowego zestawu analizować. Konkludując, jeśli masz już trochę modeli na swoim koncie, chęć na wykonanie naszego Łosia w tej skali, bardzo wiele cierpliwości, a jednocześnie nie masz tendencji do niszczenia wszystkiego w około wskutek niepowodzeń, to kupuj model oraz ewentualne waloryzacje (blachy, silniki żywiczne) i do dzieła! Ja ze swojej strony mogę Ci tylko życzyć powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi