Skocz do zawartości

Char Bis B.1 revell 1/76

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawy ładny model

pozdrawiam!

p.s. fotki fajne, ale na niektórych za duże zbliżenia przy tak małym modelu, zwracaj uwagę na paprochy które bezczelnie wdzierają się na model jak zawsze tuż przed zrobieniem zdjęcia

p.s.2 co z P.11 ????

Nie jest źle, ale niestety nie jest też dobrze. Na tle innych Twoich projektów (np.Somua) w tym niestety nie posunąłeś zbytnio do przodu. Malowanie nadal pozostawia trochę do życzenia

Odnoszę też wrażenie, że brudzeniem chciałeś zakryć niedoskonałości malowania boków.Wiem, że mikrusowa skala, aczkolwiek można było poświęcić śladom eksploatacji trochę więcej czasu.

Pomimo, że Somua nie była ideałem to jednak trochę bardziej mi się podobała. Chociażby wykończeniówka jej podwozia.

Wybacz, że tak mocno pojechałem, ale widzę, że masz potencjał oraz samozaparcie do trudniejszych modeli i przy odpowiednim treningu warsztatowym (ćwicz na złomie modelarskim!) masz szanse by już niedługo pokazywać nam naprawdę piękne projekty.

Powodzenia i pozdrawiam

Kornik

Nie jest źle, ale niestety nie jest też dobrze. Na tle innych Twoich projektów (np.Somua) w tym niestety nie posunąłeś zbytnio do przodu. Malowanie nadal pozostawia trochę do życzenia

Odnoszę też wrażenie, że brudzeniem chciałeś zakryć niedoskonałości malowania boków.Wiem, że mikrusowa skala, aczkolwiek można było poświęcić śladom eksploatacji trochę więcej czasu.

Malowanie akurat jest dobre tylko troche za rzadkie (liście).Rozumiem ,że mam zmywać pigment aby Ci pokazać że boki są dobre ? Nic nie ukrywam ,jak coś jest źle to o tym pisze odrazu.Akurat mój styl syfienia wszystkiego co sie da mnie się podoba.

Nie unoś się, bo nie był przecież z mojej strony żaden atak na Ciebie. Po prostu wyraziłem swoją opinię i tyle. Jeśli Tobie się podoba takie właśnie wykonanie, to to jest najważniejsze, a nie opinia jakiegoś tam gościa.

Po prostu wystawiając modele na widok publiczny musisz się liczyć z tym, że ktoś może się o nich wyrazić krytycznie. Jeśli sobie tego nie życzysz, to nie będę ich oceniał. Wystarczy powiedzieć...

Ja się też nie unoszę :P Tylko odpowiedziałem na twój post.Tak jak mówie, bardzo lubie syfić modele itd.Każdy ma swoje inne upodobania i fobie ;) Fakt może moja wypowiedz była za ostra