koksik750 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Sezon się skończył, więcej czasu na modele.. Na warsztat wrzuciłem Evo X C-west. Karoseria polakierowana na biało, oraz czarne elementy, które będą pokryte karbonem: Po kilku godzinach, kalka położona: Następnie maskowanie białych elementów: Po przyciemnieniu karbonu, delikatnie warstwa bezbarwnego i położone kalki: Jestem zadowolony z efektu mocno rozcieńczonej czarnej farby. Następnie zmieszałem czarną i złotą farbą, uzyskując metaliczny brązowy odcień i pomalowałem felgi, w których wyciąłem wcześniej dekielki: Dwie godziny temu polakierowałem karoserię bezbarwnym, więc fotki później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Gdzie kolego kupiłeś karbon?? Modelik zacnie wychodzi tylko nie widać carbonu co lakierowałeś. Może wina zdjęcia?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Karbon akurat miałem w domu, ale jak zwykle kupuje z hiroboya lub hong kongu. Co do zdjęć, to faktycznie ciężko zobaczyć karbon, taki właśnie efekt chciałem uzyskać. Edytowane 8 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Bardzo pomysłowy i śmiały pomysł z oklejeniem drzwi bocznych carbonem, bardzo mi się podoba. Kolor felg też bomba będzie ładnie się komponował z resztą karoserii. No zasiadam w pierwszym rzędzie i bacznie obserwuję Twój warsztacik a przyzwyczaiłeś nas do wysokiej jakości dzieł z pod Twojej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Przedostatnie foto, czy mnie wzrok nie myli, czy te napisy na drzwiach jakieś takie lustrzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Tak napisy są odwrotnie, czasami spotyka się takie na autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TityBoy Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Na przedostatnim zdjęciu jest ten przyciemniony karbon ? Jeśli tak to nigdy bym się nie domyślił bo go nie widać a czy na żywo da się rozpoznać ,że jest tam karbon ? Ciekawie się zapowiada Edytowane 8 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Tak, jest bardzo ciemny, bo taki efekt chciałem uzyskać. Jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Miałem nadzieje że wstawisz warsztat tutaj . Bardzo fajny pomysł z tym carbonem, felgi maja super kolor na pewno będą idealnie pasować. ps.Jesli można to co się dzieje z twoim skylinem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 R34? Leży w pudełku czekając na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Widzę budujesz wersje Gurnade z Sema'y Obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Obiecane foty karbonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Te syfki to mam nadzięje na lakierze i na dodatek niezbyt głęboko? Fajny efekt tego carbonu - jak na ferrari F50 Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TityBoy Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Więc jednak trochę widać karbon świetnie Ci to wyszło na żywo na pewno lepiej to wygląda ,powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Kolejny świetny projekt się zapowiada, warto się przyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Obniżanie zawieszenia: Jednak chyba trochę przesadziłem, więc podniosłem go ciut do góry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TityBoy Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Będziesz poszerzał oś ? Jak na razie jest fajnie choć mi osobiście nie do końca podoba się patent z całymi drzwiami w karbonie no chyba ,że reszta nadwozia była by w jakimś ciemnym kolorze ale zostaje biała tak ? No ale to twoja bryka i zrób ją tak ,żeby się tobie podobała A ja będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 A przednie zawieszenie nie jest za nisko? Felga prawie wchodzi pod błotnik, Evo ma chyba promień zakrętu jak prom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Wszystko fajnie ale odległości między kołami są za małe. Możesz go delikatnie podnieść i "wyciągnąć" koła . Ps podoba mi się pomysł z tym CF . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Te syfki to mam nadzięje na lakierze i na dodatek niezbyt głęboko? Na forum Spc to zauważyłem ale się nie wychylałem a tu jednak są zastrzeżenia. No ale to warsztat więc to też się nie wychylam Dymiony carbon wyszedł OK, bo surowa kalka mnie przeraziła. Sam borykam się ze skalą carbonu i wreszcie dorwałem kalkę w odpowiedniej wielkości. Ostatnio nawet pytałem o to na forum ale bez odzewu. Nie mogę się doczekać finału. Tak samo jak Astona. Niebawem zaczynam swojego więc muszę mieć wymiernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 A czemu kalki na prawych drzwiach swoim lustrzanym odbiciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 W autach do driftu, szczególnie w Japonii to popularny zabieg. Ale genezy nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Żeby zachować symetrie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Żeby nie zaburzać rozkładu mas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi