manas Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Chciałby zapytać Szanownych Kolegów, czy zestaw Zvezdy Su-24 (bez literowych dodatków, 7265) zawiera te same elementy, co Su-24 Dragon/Italerii? Mowa rzecz jasna o 1:72. Czy model Zvezdy Su-24 M (7267) to coś innego niż ten 7265? Modele Fencer'a w 72jce raczej sa krytykowane: czy ktoś z was robił OOB model któregokolwiek z producentów? Jak efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Z tego co się orientuję to ten sam model. Dragon/Italeri do swojego zestawy dodał ramkę z uzbrojeniem, natomiast Revel dołożył świetne kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 rizzi GT ma chyba rację. To raczej ten sam zestaw z tego co pamiętam z niewielkimi modyfikacjami. Kiedyś robiłem ten z zestawu italeri. To wersja Su-24 FencerC. czyli przed modernizacja - a wiec bez wyrzutni dipoli(?) na skrzydłach i z krótszym kadłubem. A wspomniany dragon chyba jednak robi SU-24M bo tam podobno jest ramka z większa ilością uzbrojenie precyzyjnego, charakterystycznego dla Su-24M. U mnie stanęło na prostej przeróbce do standardu eksportowego MK - a wiec dłuższy kadłub, wyrzutnie, blacha od Edka ( głównie do kokpitu), pociskj Ch-58 z zestawu rosyjskiej Energii bodajże i kalki z HDL na irakijczyka. Do planów nie przykładałem, ale lat temu z 6 była to niezła zabawa, bo model dobrze spasowany. Spróbuję wrzucić jakieś foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Dzięki chłopaki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi