manas Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Chciałby zapytać Szanownych Kolegów, czy zestaw Zvezdy Su-24 (bez literowych dodatków, 7265) zawiera te same elementy, co Su-24 Dragon/Italerii? Mowa rzecz jasna o 1:72. Czy model Zvezdy Su-24 M (7267) to coś innego niż ten 7265? Modele Fencer'a w 72jce raczej sa krytykowane: czy ktoś z was robił OOB model któregokolwiek z producentów? Jak efekty? Cytuj
rizzi GT Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Z tego co się orientuję to ten sam model. Dragon/Italeri do swojego zestawy dodał ramkę z uzbrojeniem, natomiast Revel dołożył świetne kalki Cytuj
blitzaaa Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 rizzi GT ma chyba rację. To raczej ten sam zestaw z tego co pamiętam z niewielkimi modyfikacjami. Kiedyś robiłem ten z zestawu italeri. To wersja Su-24 FencerC. czyli przed modernizacja - a wiec bez wyrzutni dipoli(?) na skrzydłach i z krótszym kadłubem. A wspomniany dragon chyba jednak robi SU-24M bo tam podobno jest ramka z większa ilością uzbrojenie precyzyjnego, charakterystycznego dla Su-24M. U mnie stanęło na prostej przeróbce do standardu eksportowego MK - a wiec dłuższy kadłub, wyrzutnie, blacha od Edka ( głównie do kokpitu), pociskj Ch-58 z zestawu rosyjskiej Energii bodajże i kalki z HDL na irakijczyka. Do planów nie przykładałem, ale lat temu z 6 była to niezła zabawa, bo model dobrze spasowany. Spróbuję wrzucić jakieś foto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi