Suchy6 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) WITAM! To mój pierwszy model współczesnej panceki, więc proszę o wyrozumiałość. O pierwowzorze słów kilka. Czołg LEOPARD 2 został opracowany przez firmy Krauss-Maffei i MaK w końcu lat 70. Czołg jest zbudowany w układzie klasycznym: przedział kierowania umieszczony jest z przodu (kierowca po prawej stronie), bojowy w środkowej części, a napędowy z tyłu kadłuba. Uzbrojeniem podstawowym czołgu jest gładkolufowa armata kalibru 120 mm Rh-M-120 firmy Rheinmetall, z zapasem 42 pocisków, wyposażona w osłonę termoizolacyjną i przedmuchiwacz. Armata jest stabilizowana w dwóch płaszczyznach za pomocą układów elektrohydraulicznych i ładowana ręcznie. Uzbrojenie dodatkowe stanowią dwa karabiny maszynowe (MG-3A1 i MG3) kalibru 7,62 mm. Jeden jest sprzężony z armatą, drugi (przeciwlotniczy) – zamontowany na wieży. Poza tym czołg jest wyposażony w 16 wyrzutni granatów dymnych. Do strzelania z armaty stosowana jest standartowa amunicja NATO oraz amunicja specjalna. Część zapasu nabojów armatnich (27) znajduje się w kadłubie, w regale amunicyjnym obok kierowcy, a pozostałe (15) z tyłu wieży, w niszy oddzielonej od przedziału bojowego płytą pancerną. Teraz model. Chcę zrobić ten czołg. Bazą do niego będzie Leopard Tamyi-Leopard 2 A5 Main Battle Tank Waloryzowa będe min. zestawem Eduarda-LEOPARD 2A6M (EDXT036+EDXT079+ED36019+ED36028) Lufom RB Model-120mm Rh-M-120 L/44 barrel for Leopard 2A1 - A4 Figurkami czołgistów-Polish Leopard tank crew ( 2 figs.+ decals ) Kalkami 10 Brygady Kawalerii Pancernej-Leopard 2A4 in Polish service 10th Armoured Cavalry Brigade Mam dość sporą dokumentacje zdjęciową, lecz każde zdjęcie jest mile widziane. POCZĄTEK PRAC 23 LISTOPADA. Pozdrawiam Piotrek. Edytowane 12 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Mam pytanie: Chcesz przerabiać wersje A5 na A4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Tak. Wedle możliwości i materiałów zdjęciowych będo go przerabiał. Poprostu mam na stanie Tamyie, a chcę ją zrobić w polskim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 A wieże też przerabiasz? Jak chcesz to zrobić? Nie lepiej kupić Leosia 2A4 z Hobbybossa, a Tamkę oszczędzić bo aż żal tak ją ciąć ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ten projekt to jedna wielka nieprzemyślana akcja. Z A5 zrobić A4? Przecież to całkiem inna wieża! W dodatku korzystając z części fototrawionych do A6, A4 nie zrobisz. Kup lepiej A4 HobbyBossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Suchy6 Zerknij na Prywatną Wiadomość. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Dobra wielkie dzięki za te podpowiedż myślałem że rużnią się tylko szczegółami, ale jeśli tak to zamówie hobby bosa. Jedno pytanie lufa którą przedstawiłem jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Lufa jest ok. Zamów sobie jeszcze liny Eureki do leopardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Lin niestety nie będzie, zamówienie poszło. Foty wstawie jak dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi