nawau Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam! Po ciężkich bojach uważam T-34 za skończony model.Jest to moj 2-gi robiony na poważnie, pierwszy tutaj: viewtopic.php?t=22005&highlight=opel+blitz+italeri Gąsienice mnie przerosły, w ogóle chciałem żeby lepiej to wszystko wyszło Model Zvezda, ekrany Abera, gąsienice Bilek(katorga jak dla mnie). Poprawiony spaw na wieży, jako takie próby pre-shadingu, wash olejny, brudzenie róznymi farbami i specyfikami Wzorowany na zdjęciach : no i w końcu moje "dzieło" Podstawka to gips wylany w ramkę po zdjęciach, wyrzeźbiony bruk. No to proszę o rady i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam Zaprezentowałeś nam całkiem udany model. Miałeś bardzo ciekawy pomysł, a budowę oparłeś na fotografii co Ci się bardzo chwali. Niestety jest coś co trochę psuje cały efekt, a mianowicie ta mocna rdza (czy też ziema) na gąsienicach. Przez nie czołg wygląda jakby przejechał przez rdzawe bajoro Fajnie by było gdybyś dodał na pancerzu swojego Teciaka figurki załogi oraz piechoty. Do by dopełniło scenkę. Moja ocena końcowa to szkolne 4- Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nawau Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 hehe dzięki bardzo;) figurki nawet mam, ale gwarantuje ze w moim wykonaniu oszpeciłyby tylko. Mam gromadkę czerwonoarmistów "imprezujących", do scenki idealni, no ale jakość wykonania pozostawiałaby wiele do życzenia. Rdza - zgoda, ale taki był mój zamiar, może sam tank jest za mało styrany i dlatego tak to razi. Wykombinowałem ze skoro to Berlin '45 to pojazd musi być mocno zużyty;) Ale tak czy siak wydaje mi się że progres jest;) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam! Model fajny. Podoba mi się. Tylko ta rdza....jest jej za dużo i w miejscach nielogicznych. Model zrobiłeś na podstawie zdjęć, wiec popatrz na ostatnie zdjęcie oryginału. Zęby gąsienic są wyślizgane do białości. Na pierwszej fotce, grzebienie gąsienic są tak samo zapolerowane. Model przedstawia pojazd z operacji berlińskiej. W Berlinie było dużo bruku, kostki, gruzu i to wszystko znakomicie polerowało ogniwa gąsek. Az tak bardzo zardzewiałe pojazdy to raczej nie były. Chyba że twój T-34 jest rozbity i postał pod gołym niebem przez kilka tygodni.Poza tym guma nie rdzewieje (bandaże). Ale i tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 a nie za czerwona ta rdza, jakos tak bije czerwienia z tych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nawau Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Przyjmuję krytykę, ale oczywiście mi się podoba jak jest;P nie mam siły chwilowo do tego modelu, może za jakiś czas powalczę z gąskami.. a rdza rdzawa, pactra zmieszana z czarną + jakieś syfy, może to wina oświetlenia w zdjęciach? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Dołączam do chórku przede mną. Gąsienice niestety szpecą ten całkiem przyjemny model. Pojazd wygląda, jakby przez kilka lat stał sobie z gąsienicami zanurzonymi w wodzie czy innym bajorku. Poza tym wszystko ok. Rdza na dodatkowych osłonach p.panc. na wieży jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi