czak45 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Czy mógłby ktoś to dokładnie przetlumaczyć. Rozumiem tyle o ile A zawsze mam problem z tym ze moje modele wygladaja ladnie w swietle zarowym a w dziennym to robi sie taka czarna "dziura" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mare_K Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 W skrócie, powinno się używać zwykłej żarówki o zimnym świetle. Można użyć jarzeniówki, ale może powodować ona zmęczenie wzroku. Idealnym połączeniem jest jarzeniówka na suficie i biała żarówka na stole. Nie rozumie tylko fragmentu o tym, że naturalne światło powoduje "przekompensowanie" (nie wiem jak w tym kontekście przetłumaczyć "overexpose") wzroku i miałoby dawać modelom nienaturalny wygląd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilex7 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 (edited) Myślę, że ten który pisał miał na myśli "Direct natural light", czyli bezpośrednie światło słoneczne. I rzeczywiście malowanie w pełnym słońcu może spowodować "prześwietlenie" wzroku Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Edited November 30, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Dzieki bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts