czak45 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Czy mógłby ktoś to dokładnie przetlumaczyć. Rozumiem tyle o ile A zawsze mam problem z tym ze moje modele wygladaja ladnie w swietle zarowym a w dziennym to robi sie taka czarna "dziura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 W skrócie, powinno się używać zwykłej żarówki o zimnym świetle. Można użyć jarzeniówki, ale może powodować ona zmęczenie wzroku. Idealnym połączeniem jest jarzeniówka na suficie i biała żarówka na stole. Nie rozumie tylko fragmentu o tym, że naturalne światło powoduje "przekompensowanie" (nie wiem jak w tym kontekście przetłumaczyć "overexpose") wzroku i miałoby dawać modelom nienaturalny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 (edytowane) Myślę, że ten który pisał miał na myśli "Direct natural light", czyli bezpośrednie światło słoneczne. I rzeczywiście malowanie w pełnym słońcu może spowodować "prześwietlenie" wzroku Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Edytowane 30 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Dzieki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi