Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,chciałbym zaprezentować model PANTHER D.,firmy DRAGON, model w malowaniu KURSK 1943 , proszę o komentarze wszystkie mile widziane .

p1010036v.th.jpg

p1010035xc.th.jpg

p1010034s.th.jpg

p1010033y.th.jpg

p1010032nn.th.jpg

p10100300.th.jpg

p1010029fv.th.jpg

p1010029br.th.jpg

p1010028na.th.jpg

p1010027.th.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

swietna pantera, super kolorystyka i efekty postarzajace. wogole jakos tak dziwnie jest cala usyfiona co nadaje jej fajny charakter. dawno czegos takiego nie widzialem

Napisano

No to teraz ja.

Nie będę aż tak przychylny, bo:

1. Tył czołgu nie wiedzieć czemu unosi się do góry w stosunku do przedniej części,

2. Gąsienice wiszą w powietrzu,

3. Całość jest bardzo fajnie ubrudzona, ale nie wiem skąd pomysł na zielone koła w przypadku braku zielonego kamuflażu na całym pojeździe -dziwnie to wygląda (no chyba, że masz jakąś fotkę, która przedstawia taki egzemplarz -ja się nie spotkałem). Nie wiem też skąd pojedynczy zielony pasek na przedniej i górnej płycie z tyłu. Jak piszę, nie spotkałem się z czymś takim,

4. Dodatkowe ogniwa doczepione do kadłuba są nienaturalnie czyste.

Mam nadzieję, że odbierzesz pozytywnie moją ocenę. Ślady użytkowania zrobione na pojeździe świadczą o tym, że nie jest to Twój pierwszy model.

Pozdrawiam!

Napisano

Moim zdaniem rewelacja. Te rdzawe naloty na tym żółtym kamo bardzo naturalnie wyglądają.

Do kolegi , który nie widzi zielonych elementów kamo----> zerknij na przednią płytę.

Jedyne "ale", to rzeczywiście na zapasowych ogniwach przydałaby się jakaś rdzawa płukanka.

Pozdrawiam

Napisano

Widzę zielony pasek na przedniej płycie i na górnej z tyłu. Napisałem to w swoim poście. Chodzi mi o nietypowość -"niespotkaność" takiego malowania.

Napisano

Całkiem ładna panterka.

Zastanawia mnie jedynie schemat malowania.

Nie twierdzę że takie nie występowało - wręcz przeciwnie jest bardzo ciekawe.

Masz może coś na potwierdzenie tego schematu, czym się wzorowałeś jeśli można prosić ?