Marcin K. Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Witam! Mam przyjemność zaprezentować Wam P-40stkę, wykonaną z zestawu Eduarda 8036. Model jest zrobiony" prosto z pudła"- z lekkimi modyfikacjami istniejących części ( pocienianie itp.) Zbudowałem go dla relaksu i z sentymentu dla modeli samolotów, od których sklejania zaczęła się moja modelarska zabawa. Dlatego też nie wnikałem bardzo w merytorykę- purystów proszę o wybaczenie błędów Jeśli ktoś z Was będzie ciekawy szczegółów budowy to chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Jestem ciekaw Waszych uwag o mojej skromnej pracy. Pozdrawiam Marcin p.s wklejam miniaturki- mam nadzieję że nie przeszkodzi to w oglądaniu. http:// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Twoja Gloria świetnie zrobiona popraw tylko linki do fotek.Powiedz mi co się stało tej jednej fladze japońskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Dziękuję za miłe słowo Niespecjalnie wnikałem w historię samolotu jak i pilota który nim latał- wydaje mi się jednak że miał on zaliczone 2,5 zestrzelenia- stąd połówka trzeciej flagi. Tak przynajmniej były wydrukowane kalki, a z tego co wiem "cząstkowe" zestrzelenia zdarzały się w ferworze walk dosyć często. Nie wiem tylko o co chodzi z tymi linkami do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Twoja Gloria świetnie zrobiona popraw tylko linki do fotek.Powiedz mi co się stało tej jednej fladze japońskiej? A może leciało 3 Japończyków jednym samolotem i udało mu się zestrzelić tylko 2,5 Model Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Być może jedno nie potwierdzone zestrzelenie ? Lub nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Taka sytuacja mogła mieć miejsce, gdyż gdy zaliczano jedynie 1/2 zestrzelenia, to malowano pół oznaczenia. Podobnie było na ETO i MTO gdzie malowno np. pół niemieckiego krzyża lub niepełną swastykę. Co do samego modelu to wyszedł całkiem nieźle. Jedynie zużycie powłoki lakierniczej budzi trochę mieszane uczucia. Mniejsze ryski i odpryski wyglądają ładnie, te większe natomiast już nie wszystkie. W niektórych miejscach trochę trącą plamowatością Szkoda, że nie pokusiłeś się o przynajmniej delikatne przebarwienia powierzchni. Ogólnie twojej P-40-tce dałbym szkolną: 4- Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 Po reaktywacji monitora (wielkie dzięki Robert!) mam znów "okno" na świat -co za ulga Korniku- masz rację -kiepski ze mnie malarz... Ale pracuję nad tym Zresztą obecnie jestem na etapie gdy większą przyjemność sprawia mi samo sklejanie niż malowanie. Tak poważniej to za wzór do lakierniczych poczynań służyła mi tylko przecudnej urody ilustracja na eduardowskim pudełku, do kunsztu której daleko mi jak widać. Także fotki na intensywnie niebieskim tle nie są najlepszym pomysłem, zwłaszcza że używam już dosyć podstarzałego Canona A80 . Dlatego wrzucam garść innych zrobionych w tym samym czasie na szarym tle- widać troszkę to zróżnicowanie- zwłaszcza na górnych powierzchniach. Pozdrawiam serdecznie i z tego miejsca życzę wszystkim Modelarzom Radosnych Świąt i Dobrego Nowego Roku http:// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi